El Districte reactivarà comissions al juny i els òrgans de seguiment dels consells de barri

Política

L'entrada en fase 3, previsiblement aquest mes de juny però encara sense data segura, ha activat ja la majoria de previsions dels òrgans de participació locals perquè la majoria es puguin fer presencialment i el ple del passat mes de maig quedi com una anomalia o com una experiència de democràcia electrònica limitada.

Aquesta setmana, dimarts, s'havia d'haver celebrat l'audiència pública calendaritzada des de principis d'any pel Districte però ningú es va voler arriscar ja en l'última reunió de portaveus de la setmana passada a assegurar-ne la celebració malgrat la fase 2 que ja la permetia i els treballs previs en principi donen per fet que aquesta se celebrarà el 25 de juny. Encara no estan clars els graus de presencialitat a la sala d'actes de la seu de plaça de la Vila, però és clar que serà una sessió especial.

També té data assegurada l'últim ple abans de vacances, el 7 de juliol, amb les condicions de presencialitat també per determinar. Però la novetat és l'activació del tercer nivell de participació local: les comissions sectorials i les comissions de seguiment dels consells de barri. Fonts municipals deixen per a més endavant, en tot cas, els consells de barri oberts als veïns pròpiament dits. Les comissions que s'activaran ja aquest mes són les que, segons aquestes fonts, "tinguin sentit" i que tinguin un ordre del dia on s'aporti informació destacada en aquests moments com el consell de Salut, el consell escolar o la comissió d'infància i joventut. Almenys en els dos primers casos hi haurà l'informe de seguiment de la crisi sanitària, que només s'ha ofert als portaveus dels grups municipals o en tres ocasions per carta del regidor als veïns, i les dades definitives de preinscripcions, respectivament.

Un estudi per aterrar la investigació sobre el patrimoni. El despatx d'arquitectes Jornet Llop Pastor ha guanyat un concurs municipal de 216.909 euros, segons Metròpoli Abierta, per fer un estudi per definir els instruments per conservar i mantenir el patrimoni en base al treball fet per l'equip de Joan Casadevall el 2018.