Festigàbal i Error! Fest uneixen forces per programar quatre dies de Festa Major

Societat

La Festa Major de Gràcia segueix el complex camí de concreció d'activitats oficials possibles en l'edició sui generis de 2020 però encara li falta la cirereta que des de l'any 2006 s'anomena Festigàbal, l'espai de noves músiques que impulsa la sala Heliogàbal de Ramon y Cajal a la plaça de la Sedeta i abans a la plaça Rovira. I sí, malgrat els condicionants de la crisi sanitària, l'Heliogàbal té una proposta de Festa Major que ja ha fet arribar al Districte i que la setmana passada es va concretar en una joint venture amb l'Error! Fest que justament va agafar-los el relleu el 2015 a plaça Rovira. "Sempre i quan es compleixin les condicions sanitàries per dur-lo a terme", insisteix a remarcar Albert Pijuan, en nom de l'Helio.

La proposta conjunta del Festigàbal i de l'Error! Fest parteix de la suma a la Sedeta dels dos dies respectius que fins ara tots dos festivals programaven per separat i de la voluntat de l'Heliogàbal de celebrar els 15 anys d'un festival ja emblemàtic que forma part del paisatge de la Festa Major de Gràcia. Però no es passa per alt tots els nous condicionants: "Els Jardins de la Sedeta són un espai ideal per acollir música en directe amb les limitacions actuals perquè disposa de més de 900 metres quadrats pel públic i s'hi pot control·lar l'accés i per tant l'aforament amb facilitat", diu el missatge que els dos festivals han fet arribar al Districte. Els concerts es farien en horari de tarda-vespre amb venda anticipada d'entrades, públic assegut i separació de cadires que estableixin les autoritats sanitàries. Festigàbal i Error!Fest no s'hi posen forts ni en les dates: "Podríem triar dates durant la setmana de Festes de Gràcia o no, si creieu que pot ajudar", apunten.

En línia amb el protocol oficial. En conversa amb aquest setmanari, l'Albert Pijuan, en nom del Festigàbal, subratlla l'adequació de la proposta de la Sedeta al protocol que Fundació Festa Major i Districte han presentat a les comissions de carrers i que es fonamenta en els criteris de limitació d'horaris, control d'aforament, garantia de distància social i reserva prèvia. "Demanem també comprensió pel moment que està passant el sector de la cultura i de la música en viu; estem aturats i amb l'aigua al coll", afegeix. Com també ha fet Sanmiguel amb la Fundació Festa Major, el patrocinador habitual del Festigàbal, Damm, també ha garantit el suport als concerts.

Imaginació a les festes del Coll. Amb el pregó virtual aquest dijous a càrrec dels comerciants de Coll Amunt, la festa 'collfinada' ha arrencat però tindrà finestra presencial. Qui vulgui anar dissabte als concerts de Kiwis (12h), Bioque (13.15h), Tunantes (18h), Gosto BCN (19.30h i DJ (21h), ha d'enviar un mail a festamajor@elcoll.org i allà li diran el lloc.