L'homenatge a Éric Rohmer i al cinema coreà marquen el quart BCN Film Fest

Cultura

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST) ja té tota la programació que oferirà a les sales dels Verdi del 25 de juny al 2 de juliol. Amb un cartell de 44 títols (trenta d'ells premières), el festival tancarà la quarta edició amb Sound of Metal, òpera prima de Darius Marder, guanyadora del Premi a la Millor Pel·lícula al Festival de Zuric i protagonitzada per Riz Ahmed (Los hermanos Sister). Els números dels festival inclouren 3 premières mundials, 1 première europea, 22 premières espanyoles i 4 de catalanes. 16 títols formen part de la Secció Oficial, de les quals 12 a competició. I de les 12 cintes a competició, 5 d'elles estan dirigides per dones.

Enguany, el cartell inclou una selecció de pel·lícules coreanes de diferents èpoques i gèneres amb motiu del centenari del cinema a Corea i coincidint, a més, amb l’èxit mundial de Parásitos. Seran sis títols, entre els quals destaca la première espanyola de The Beast.

A la Secció Oficial s’incorpora la producció austríaca El Buzo de Günter Schwaiger (La maleta de Marta) amb Àlex Brendemühl. I fora de competició s’afegeix la coproducció italo-espanyola Mi hermano persigue dinosaurios, amb Alessandro Gassmann i Rossy de Palma, guanyadora del Premi a la Millor Pel·lícula Juvenil de l’Acadèmia del Cinema Europeu.

Les produccions espanyoles i catalanes tindran un espai especial a la Zona Oberta amb tres títols. Aquesta secció projectarà l’últim treball d’Emma Suárez, Una ventana al mar, l’estrena mundial del documental El que fa segur el camí i el debut de l’actor Oriol Puig en la direcció amb El sitio de Otto.

La programació de festival es completa amb la secció Imprescindibles, amb l'homenatge ja anunciat a Éric Rohmer en el Centenari del seu naixement i que reuneix vuit de les seves millors pel·lícules, i amb la selecció de documentals sobre art que recull la secció Art al Cinema.

Cinema a preus populars. A la secció Zona Oberta destaca l'estrena del documental El que fa segur el camí, on els joves de la família Vallvé emprenen un treball de recerca sobre els seus avis i l'impuls cultural i social que va marcar les seves vides.Aquest apartat també inclou l'òpera prima en la direcció de l'actor Oriol Puig, El sitio de Otto, el viatge cap a la maduresa d'un jove interpretat per Iñaki Mur. L'entrada es manté a 2,90 €.