Els Lluïsos ajornen els actes del 75è aniversari de la secció de bàsquet

Esports

El passat 24 de gener la secció de bàsquet dels Lluïsos de Gràcia començava els actes del 75è aniversari amb un acte al teatre de l’entitat que va ser un èxit d’assistència i que va comptar amb representació important de la Generalitat, l’Ajuntament, el Districte i de la Federació Catalana de Bàsquet. En aquest primer acte també es va estrenar el vídeo commemoratiu de l’aniversari de 25 minuts de durada i que repassa moments importants de la història de la secció a través de persones que han ajudat a fer-la un referent del bàsquet a Gràcia i a Catalunya. Cinc mesos més tard, la Comissió Organitzadora del 75è aniversari ha hagut d’anunciar l’ajornament de totes les activitats previstes, com a mínim les planificades per abans de l’estiu.

Res feia pensar que tota la celebració programada pels membres de la Comissió: Laura Rafegas, Mercè Marín, Susanna Álvarez, Josep Morris, Joan Guiu i Josep Maria Rofes s’hauria d’ajornar però la pandèmia de la Covid-19 no els ha deixat cap altra opció. Aquest fet no els resta forces i ganes per seguir treballant per celebrar aquesta data i han confirmat que mantenen el desig i la voluntat de reprendre-les tan bon punt es pugui, seguint sempre les indicacions de les autoritats sanitàries. En el programa d’activitats del 75è aniversari tenen previst celebrar un torneig d’històrics, tant masculí com femení amb altres clubs que també hagin celebrat els 75 anys d’història, volen fer un clínic d’alt nivell i per celebrar-lo conten amb l’ajuda de l’Associació Catalana d’Entrenadors, i altres activitats de caire més social, cultural i familiar que reflecteixi els valors de l’entitat com un concurs de dibuix i de fotografia.

La solidaritat també serà un fil conductor dels actes del 75è aniversari, ja que en tots els actes que es facin hi haurà una caixa de solidaritat per recollir diners per a la Marató de TV3. Aquesta vessant solidària ja es va veure a mitjans de febrer quan el president de la secció, Rafa Nache, va fer entrega a la Fundació Ricky Rubio que treballa per la lluita, la sensibilització i la prevenció del càncer de pulmó, i per la integració de nens i joves en situació de vulnerabilitat, d’un xec de 810 euros gràcies als diners recaptats els últims dos anys a la rifa de nadal.

Una renovació i un relleu a la banqueta. El sènior masculí blau seguirà entrenat una temporada més per Carles Rofes, i tornarà a competir per ocupar la part alta de Copa Catalunya, la màxima categoria del bàsquet català. El sènior femení té novetats a la banqueta, Gerard Sánchez tanca una etapa i el seu lloc l’ocuparà Rafa Nache, el president de la secció. L’equip femení competirà la pròxima temporada a Primera Catalana.