El Lliure inclou l'opinió del públic al protocol de seguretat i es prepara per a la nova temporada

Cultura

El Lliure de Gràcia, després de tres mesos tancats al públic però sense aturar l'activitat -traslladada a les xarxes i a la sala online, on ha destacat el cicle de Clàssics per a criatures- ja comença a preparar-se per a la reobertura, que serà al setembre. Precisament aquest divendres el teatre celebrava a Montjuïc la roda de premsa per valorar els efectes de la crisi al teatre així com la resposta d'un sector que ha hagut de readaptar-se a una situació de crisi inèdita. Des de fa uns dies, el teatre va impulsar una enquesta per recollir les opinions del públic sobre la tornada al teatre, i conèixer així de primera mà quines són les mesures sanitàries amb què els espectadors tornarien al teatre o quines addicionals voldrien que el Lliure valorés. Segons fonts del teatre, aquestes informacions s'incorporen al protocol de seguretat que el teatre ja té (i que es pot consultar al web) i que es va modificant a mesura que es canvia de fase.

Amb les energies posades en l'estrena de la nova temporada al setembre, l'última obra que el Lliure ha estrenat a la sala virtual ha estat 'Vulnerables', una peça audiovisual produïda pel Lliure amb la col·laboració de La conquesta del Pol Sud que recull l'experiència traumàtica i en primera persona viscuda per l'actor Eduard Alejandre durant la pandèmia. L'espectacle -encara disponible i gratuït- forma part del projecte Històries d'Europa: crisi i reflexió, impulsat per la xarxa europea de teatres mitos21, de la qual el Lliure en forma part, i coordinat pel Dramaten d’Estocolm. Es poden veure catorze vídeos breus enregistrats pels diversos teatres de la xarxa, en versió original subtitulada en anglès, que mostren com s'ha viscut aquesta situació en diferents punts d'Europa.

El Píndoles busca voluntaris. El Festival Píndoles, la proposta de microteatre que va néixer a l'Alberg del Coll el 2015 i que des del 2018 va traslladar la seu a Montjuïc deixant a Lluïsos només la programació infantil, busca persones voluntàries per a la propera edició, que tindrà lloc del 4 al 6 de setembre.