El CAT proposa una nit de foc i ball folk en digital per a la revetlla de Sant Joan

Cultura

El Tradicionàrius proposa una revetlla alternativa en digital amb música folk en directe i uns segons de foc. La iniciativa, en col·laboració amb l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa de les Cases de la Festa, comptarà amb tres formacions de música tradicional amb repertori de ball folk: els Aires del Montseny, La Portàtil.FM i l’Orquestrina Trama. Prèviament al ball, els Diables de La Vella de Gràcia, La Malèfica del Coll i La Diabòlica de Gràcia posaran l’apunt de foc a la vetllada amb la percussió del grup resident al CAT, Kabum. La presentació anirà a càrrec d’Ivan Caro, músic i activista del món de la Cultura Popular.

El CAT Tradicionàrius s’estrenarà a Yotube amb aquesta acció compartida amb les Cases de la Festa de Barcelona i la gran quantitat de grups i colles de cultura popular associades, que es retransmetrà en streaming. El directe s’enregistrarà a l’auditori del CAT prèviament i seguint totes les mesures sanitàries que en cada moment determini l'administració. Es podrà veure el proper dimarts 23 de juny a partir de les deu de la nit des dels canals de Youtube del Tradicionàrius i Cultura Popular de Barcelona.

La iniciativa és un pas més del projecte del Tradicionàrius durant la pandèmia, el traDDigital, "en què es potencien eines valuoses com la creativitat, la imaginació, la capacitat de crear models de comunitat digital i presencial, sincronitzar la participació dels públics amb els artistes i un temps per aprendre a moure’ns en la nova Cultura en digital", segons han explicat els seus responsables.