Aterra Jesmonite Store BCN, un espai-taller per apropar les resines al públic

Societat

Ensenyar les possibilitats d’un material no tòxic a través de viure una experiència és l’objectiu de Martí Vidal, ànima de Jesmonite Store Barcelona, una nova botiga que va obrir les portes el 5 de juny a la cantonada del carrer Milà i Fontanals amb Puigmartí. Fundador de Resineco.com, Vidal tenia clar que un dia faria el salt de l’espai virtual al físic, encara que sigui un pas “contracorrent”.

Al març ho tenia tot a punt però la crisi del coronavirus ho va aturar. Tres mesos més tard per fi ha aixecat la persiana Jesmonite Store Barcelona, un projecte que el seu impulsor, Martí Vidal, tenia clar que havia de tenir lloc a Gràcia, el barri on va néixer, “un lloc creatiu i amb molts artesans”. La principal idea del projecte és mostrar el món dels motlles i les resines, i anar més enllà de la compra venda d’un producte. Per això, l’espai conté “tres potes”, com explica Vidal: la botiga de materials, el taller (amb uns tamborets fets de Jesmonite) i un aparador d’artistes destacats; Juan Ruiz Rivas és l’artista d’aquest mes. “Hem volgut fer un espai on poder fer la teva primera peça amb Jesmonite en l’experiència Entra i Crea, aprofundir i aprendre en els tallers monogràfics i descobrir i donar suport als creadors que utilitzen aquest material”, afegeix el portaveu del projecte.

Així, el material principal que s’hi troba és el Jesmonite, un material base aigua originari del Regne Unit, que permet fer reproduccions en motlle de textures, formes i detalls de qualsevol color. Resineco fa 10 anys que el comercialitza online juntament amb diferents silicones per fer motlles. “Passar de comerç online a botiga física pot semblar un moviment contracorrent avui en dia però ara mateix pot ser una bona oportunitat, especialment la de poder ajudar a artesans i dissenyadors que utilitzen el Jesmonite per a les seves creacions que es podran comprar a la botiga així com poder-los promocionar i que la gent els conegui en persona en el cas que puguin venir a oferir algun taller o xerrada”, explica Vidal.

A més, l’espai també pretén fer xarxa amb altres comerços de la zona i “aliar-se” amb el veïnat de Puigmartí per Festa Major.