Entitats del Coll insisteixen a comprar l'edifici Balet&Blay per fer el Barri del Còmic

Cultura

La reclamació de l'antiga seu de la productora de cinema de dibuixos animats Balet&Blay, ubicada al passeig Mare de Déu del Coll 40, com a Centre d'Interpretació del Còmic s'ha intensificat aquests dies. Amb diferents escrits i missatges a les xarxes socials, la demanda se centra ara en demanar la compra d'aquest edifici per part de l'Ajuntament (la valoració s'estima en 1,3 milions d'euros) i desenvolupar tot un projecte per fer de la zona el Barri del Cómic, i posar així aquesta zona en el mapa cultural del districte i de tota la ciutat, amb itineraris i senyalitzacions. Després del fracàs de la proposta de fer un Museu del Còmic -que finalment es va traslladar a Sant Cugat gràcies a un acord amb una família de mecenes-, el Grup d'Història del Coll Vallcarca focalitza ara la lluita en la creació d'un centre d'interpretació en aquest edifici emblemàtic. Aquesta reivindicació també compta amb la complicitat del Centre cívic el Coll - la Bruguera, un dels objectius del qual és precisament la recuperació de la memòria del barri, una memòria lligada de forma estreta amb el dibuix i la il·lustració. Sense voler entrar en polèmiques i només com a recordatori d'una iniciativa que ja té una llarga trajectòria però que no pretén afluixar, Josep Callejón, membre del Grup d'Estudis, destaca l'experiència de la "gent que va fer possible el museu". "És un espai petit però el resultat és molt interessant, crec que han fet bona feina", afegeix Callejón. L'antic treballador de Bruguera i dibuixant "aficionat" assegura que tenen gran quantitat de material guardat vinculat al còmic i a la història de la il·lustració i del barri, a l'espera de poder desenvolupar el projecte cultural.

El centre cívic recupera els tallers culturals. Aquesta setmana el centre cívic el Coll - La Bruguera ha començat a recuperar els tallers culturals que van quedar pendents el trimestre d'hivern a causa de l'estat d'alarma.
Les recuperacions es realitzaran S'ha de consultar el nou horari per tal de garantir la desinfecció de la sala entre taller i taller.