Esquerra proposarà al ple un nou pla de mobilitat provianant als carrers secundaris

Política

La nova mobilitat és i serà el cavall de batalla polític de la represa. Ho ha estat per a l'equip de govern BComú-PSC des de l'inici de mandat (pla de motos, pacificació de grans eixos) i Esquerra comença a llançar propostes de gruix, mentre els índexs de contaminació es recuperen a Gràcia com abans del confinament. Aquest, per tant, serà un dels temes centrals del proper ple semipresencial del 7 de juliol, dimarts (18.30h), on els republicans demanaran transformar tots els carrers de menys de 12 metres d'amplada perquè passin a ser de prioritat vianant sense afectació a veïns o pàrquings, i que en el mateix sentit s'abaixi de la vorera de tots els carrers de menys de 15 metres tots els elements que l'ocupen(motos, bicis o terrasses)."No implica cap modificació ni obra al carrer, i ara estem davant d'una oportunitat sense precedents per introduir un canvi substancial en l'espai públic", diu la proposició signada per la portaveu d'ERC, Olga Hiraldo, que també insta a la creació d'un grup de treball sobre espai públic.

Els republicans també volen entrar en aquest ple -que habitualment era una sessió escombra però que el postconfinament l'ha convertit en central a nivell de contingut- en la manca de sòl públic i plantejaran en un prec una doble proposta amb forta càrrega política perquè l'Ajuntament iniciï els tràmits per demanar la cessió d'immobles estatals com l'exCAP Quevedo -ara tercera seu del banc Expropiat- i la caserna de la Guàrdia Civil, perquè està "infrautilitzada" i "hi ha un dèficit d'equipaments públics i espais verds al districte".

La resta de l'oposició, encapçalada per Junts x Cat, posa l'accent en la sortida del confinament de la gent gran demanant que el Districte organitzi un cicle d'activitats per augmentar les competències en ús de dispositius mòbils o també en gestió de les emocions i de l'estrés o en mesures d'autoprotecció sanitària. També JxCat demana un estudi de necessitats d'equipaments escolars abans del setembre o una línia d'ajuts per al reinici de les activitats de les entitats. Per la seva banda, Ciutadans proposa impulsar des del consistori una nova campanya de sensibilització cap als joves dels botellots i dels efectes de l'alcohol. BCNxcanvi, tal com van anunciar la setmana passada, insta el Districte a ajudar i promocionar les escoles bressol privades per cobrir la demanda no atesa.