Educació creu eixugat el dèficit de places de P3 amb els grups de Pare Poveda i Pau Casals

Societat

El tancament de la preinscripció per al curs 2020-2021 ja té dades provisionals oficials, després de l'exercici que sempre fa la coordinadora d'AMPA de Gràcia i que a principis de juny apuntava les preferències de les famílies amb centres destacats en creixement a Gràcia com Sagarra, Turó del Cargol, Rius i Taulet i l'Escola de les Aigües -ja a Horta-Guinardó- pel que fa a P3 i Sedeta i Teresa Pàmies -l'antic Príncep de Girona, també a - pel que fa a ESO.

All-focus

Malgrat la incertesa del proper inici de curs i les mesures que estan adoptant els centres, el procés de preinscripció s'ha culminat amb èxit i el Consorci d'Educació ha presentat aquest dijous al consell escolar de Gràcia les dades provisionals posant èmfasi en els pocs casos de famílies que han hagut de recórrer a l'ampliació de sol·licitud en l'escola pública perquè no els ha estat assignada la plaça de principi: un cas a la zona de Salut, Vallcarca i el Coll i tres casos a Vila de Gràcia i Camp d'en Grassot.

All-focus

Aquest escenari, segons el Consorci i tenint en compte que encara han quedat 15 places vacants en les dues zones, s'argumenta en la recuperació del segon grup de l'escola Pare Poveda i en el nou bolet generat enguany a l'escola Pau Casals. "No vol dir això que hi hagi hagut algun cas de sobredemanda en algun centre", ha apuntat la coordinadora territorial, Carme Redon.

Sobre les dades d'ESO, el Consorci també ha mantingut l'argument de la demanda coberta sobretot a Vila i Camp d'en Grassot amb tres famílies afectades i sense opció de places vacants), i amb una tendència als barris del nord inversa a la creixent demanda d'escola pública que es registra en P3. "No es fidelitza la continuïtat", ha dit Redon. En aquest punt, la consellera d'ERC, Núria Pi, ha matisat que l'únic centre públic dels barris del nord, mentre no s'activi l'institut Vallcarca, és el Serrat i Bonastre o encara és fora del districte.

En el torn de preguntes, l'AFA de l'escola Teixidores i la coordinadora d'AMPA han protestat per la manca de resposta del Consorci i del Districte davant la petició del centre perquè en el proper curs es puguin ampliar els mòduls prefabricats per donar continuïtat al centre, mentre no es fa el trasllat a l'Hospital Evangèlic en el marc del projecte d'institut-escola.

D'altra banda, el consell escolar també ha abordat els primers detalls del projecte Ampliem Escoles, que tancarà aquest juliol una relació de centres i equipaments de proximitat per cobrir les necessitats de cada centre en els plans postconfinament. La consellera d'Educació del districte, Cristina Carrera, a l'espera de tancar la llista de Gràcia, ha explicat que cada centre de primària disposarà d'un equipament o espai d'entitat a 500 metres i que cada centre de secundària tindrà la mateixa oferta a un màxim d'un quilòmetre de distància.