Tres professionals sanitàries seran les pregoneres de la Festa Major de Gràcia 2020

Societat

No podia ser gairebé de cap altra manera i enguany el pregó de la Festa Major de Gràcia, com sempre el dia 14 d'agost a les set de la tarda però a porta tancada i a la sala d'actes del Districte, serà un reconeixement a les persones que han vetllat per la salut de la ciutadania, especialment durant les setmanes més dures de la crisi sanitària.

En base a aquest argument el Districte i la Fundació Festa Major han acordat tres noms representatius de la primera línia de la crisi sanitària: la metge anestesista Elvira Bisbe, vinculada a l'Hospital de l'Esperança i vicepresideenta del Col·legi de Metges; la infermera doctora Xènia Sist, que va ser adjunta a la direcció del pavelló del Guinardó; i la infermera del CAP Vila de Gràcia Maite Fabregat.

Es dóna la circusmtància que l'elecció del pregó torna a recaure en el sector mèdic per segon cop en els últims tres anys, després que l'any 2018 fos elegida Elena Carreras, cap del servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron. L'any passat el protagonisme se'l van endur les jugadores de bàsquet de l'ACIDH Cristina Pandis, Xènia Galtés, Paola Manjón i Noèlia Bautista.

Bisbe, Sist i Fabregat, doncs, seran les pregoneres de la Festa Major 2020 exemplificant els diferents esglaons de la cadena de funcionament de la sanitat pública en la crisi sanitària. Bisbe també és coneguda per la seva afició a la música, com a corista de cantautors com Enric Hernàez i ara com a cantant de la banda Jonibegut. Sist s'ha especialitzat en l'àmbit de la geriatria i la prevenció de la fragilitat en la gent gran i està vinculada a l'Hospital de Sant Pau. Fabregat va participar en les últimes jornades sobre desmedicalització i bones pràctiques que el Districte va organitzar el passat febrer a l'Espai Jove La Fontana.

Proposta perquè la cultura popular programi dos dies a plaça de la Vila. Als escenaris de Festa Major, confirmats Dones del 36, Joanic i el que s'acabi de pactar amb les festes alternatives, s'hi sumaran almenys dos dies a plaça de la Vila per a les colles de cultura popular. Hi haurà programació el 15 i el 21 d'agost.