Casa Vicens es reivindica com a oasi a la ciutat

Societat

Casa Vicens ja torna a estar en marxa però visitar-la serà una nova experiència sempre volgudament slow, això sí, reforçant el caràcter d'oasi com a "lloc, periode o situació que és com una excepció enmig del desordre i els neguits que permet repòs físic i psíquic". Per raons de seguretat sanitària, la visita es fa ara sense pantalles tàctils i amb un reforç en 13 idiomes de les audioguies, que ara són gratuïtes i es descarreguen a través d'un codi QR en l'accés al recinte.

Només entrar a través del passadís que ara s'ha guarnit amb clavellines, el visitant veurà detalls de la nova normalitat com les estores per desinfectar les sabates, els tretze punts amb alcohol hidroalcohòlic, l’obligació de la mascareta i la venda d’auriculars (es recomana portar-los de casa). “Hem aplicat les mesures que ens fan sentir tota la seguretat tant per a nosaltres com per als visitants”, ha apuntat aquest dimecres Mercedes Mora, membre del consell d'administració.

Casa Vicens recupera la dinàmica de visites després de 117 de portes tancades i ho fa adaptant els fluxos a un terç de l'aforament, per al qual hi ha venudes un 75% de les entrades a totes les franges horàries. Ara cada vint minuts només hi poden entrar 18 persones. Emili Masferrer, director de Casa Vicens, ha manifestat que la reobertura els fa estar "molt contents per l’acollida que ha tingut entre el públic local". "Sens dubte, el posicionament de Casa Vicens com el Gaudí més local s’ha tornat a reforçar”, ha afegit.