Gràcia Territori Sonor ajorna el 25è LEM a l'octubre de 2021 i busca programa alternatiu

Cultura

Gràcia Territori Sonor ha decidit suspendre el proper festival LEM -que celebrava a l'octubre 25a edició- i treballa ara per enllestir un programa alternatiu que pugui resistir les limitacions de la crisi sanitària i la incertesa d'un possible rebrot a la tardor. Després de mesos sense poder accedir a la seu del carrer Igualada i el cop de la mort de Víctor Nubla, fundador de l'entitat i director artístic del l'emblemàtic festival de música experimental, GTS ja té més normalitzada l'activitat del dia a dia, així com la represa d'alguns actes culturals. De fet, segons fonts de l'entitat, a partir del cap de setmana vinent, està previst reprendre els encontres en l'Espai-Temps; això sí, les restriccions d'aforament han obligat a l'entitat a buscar un nou espai, que en principi seria la plaça de la Sedeta, davant del bar, dissabtes a l'hora del vermut. "La seu d'Igualada ja té una entrada limitada, si a sobre l'hem de reduir, no hi cabrien ni una dotzena de persones", assegura Aleix Salvans, portaveu de GTS.
L'ajornament de la 25a edició del Festival LEM a l’octubre de 2021 no impedirà, però, que es faci un OFF LEM, una edició reduïda i concentrada. Davant la nova realitat, l'entitat cultural ha hagut de buscar nous plantejaments i la idea, a hores d'ara i sempre tenint en compte que les circumstàncies poden canviar en pocs mesos, és oferir "un o dos concerts" d'artistes locals i oferir l'opció de seguir l'actuació per streaming.
A banda del LEM, Gràcia Territori Sonor també programa durant la resta de l'any -com sempre recordava Víctor Nubla- i enguany tampoc no serà diferent. Així, per als propers mesos l'entitat té preparats tallers, conferències o el Laboratori Àgape en una nova encarnació, entre d'altres.•