El Festigàbal es farà del 6 al 8 d'agost; Nico Roig i Hidrogenesse al cartell

Societat

La negociació entre l'Heliogàbal i el Districte per ajustar la celebració del Festigàbal a la plaça de la Sedeta s'ha tancat amb èxit, un cop l'autoritat municipal ha acceptat l'oferiment dels organitzadors de desplaçar el festival de música independent fora de les dates de Festa Major i ajustar les mesures de seguretat a la nova situació de postconfinament.

El Festigàbal, segons el detall de l'acord arribat divendres passat, se celebrarà a la Sedeta del 6 al 8 d'agost, just la setmana anterior de Festa Major, i en horari de tarda-vespre (fins a les 23 hores) i ja pot confirmar que Hidrogenesse i Nico Roig estaran entre els principals caps de cartell. "Estem molt contents", ha insistit Albert Pijuan, en nom del Festigàbal, que enguany a més es farà durant tres dies (un més) per la suma en un mateix espai del mateix Festigàbal i de l'Error! Fest que en els últims anys s'havia fet a la plaça Rovira i que de fet va ser el successor del Festigàbal allà.

Hi ha, però, detalls tècnics importants en aquesta edició del Festigàbal, tenint en compte que els programadors s'han volgut ajustar escrupolosament als protocols que estan treballant el Districte i la Fundació Festa Major. En aquest sentit, enguany els concerts tindran taquilla anticipada i només queda un únic serrell important per tancar, el de la quantitat d'aforament que hi cabrà en els 900 metres quadrats de la plaça, sempre respeectant les distàncies de seguretat d'un mínim d'1,5 metres. Els tècnics municipals seran els qui decidiran la quantitat de públic que hi pot accedir i, un cop tinguin la xifra, la comunicaran als organitzadors perquè activi la taquilla anticipada.