La Festa Major segueix endavant amb el tall de carrers previ però el Festigàbal se suspèn

Societat

La Festa Major de Gràcia segueix endavant, malgrat la inquietud que genera la reviscolada de la crisi sanitària amb rebrots encara tímids al districte però ja notables a altres punts de la ciutat com Sants o Sant Andreu. Fundació Festa Major i Districte estan seguint al peu de la lletra el procediment habitual de reunions preparatòries "fins a nova ordre", segons apunten fonts municipals, i la Fundació en aquest sentit ha transmès als carrers aquesta setmana que les comissions que guarneixen i que no tenen espai per fer-ho en les noves condicions sanitàries tenen el permís municipal per tallar els trams previstos. Així es farà, doncs, en els caps de setmana de 25 i 26 de juliol i 1 i 2 d'agost i ja de manera continuada del 8 al 22 d'agost. També hi ha detalls de comissions com Llibertat, Verdi o Progrés, que no faran festa però sí algun acte: Llibertat farà un guarnit simbòlic i l'ofrena a Sant Roc, Verdi farà un petit guarnit i un homenatge als festers, i Progrés farà un sopar intern el 14, la traca del 15 i una excursió.

Qui finalment no farà festa serà el Festigàbal, malgrat que ja havia apuntat dates i nova metodologia de funcionament per seguir programant a la Sedeta, com en els últims cinc anys. Els serrells tècnics, com l'aforament permès, ha estat un dels punts complexos de la recta final de la negociació entre Heliogàbal i Districte (d'un primer número de 120 assistents es va acceptar una ampliació fins a 340) però, segons apunta Albert Pijuan, responsable del festival, el que ha acabat de decidir la suspensió ha estat "poc temps" de preparació fins al 6-8 d'agost i "l'exclusivitat d'alguns artistes" amb altres festivals. "Els grans com el Grec, el Cruïlla o Sala BCN s'han fet petits i ens han tocat grups", apunta.

L'Heliogàbal, en tot cas, assegura que hi haurà Festigàbal 2021 i que se centra ara en els preparatius dels 25 anys de la sala, que es compleixen aquest octubre.

Data a les festes llibertàries de Vallcarca. Mentre no es resol la ubicació unitària de les festes alternatives de Gràcia (Sant Pere Màrtir, Raspall, Lennon i Santa Rosa), les llibertàries de Vallcarca es fixen del 3 al 5 de setembre.