L'ANC prepara una Festa Major de mínims amb un debat a la fresca

Política

Comencen a quedar lluny les grans accions independentistes que durant la Festa Major de Gràcia van servir des del 2013 com a assaig de la Diada. Aquell any una cadena humana va connectar catorze places i fins i tot s'havia plantejar omplir el Nou Sardenya amb un míting polític. Després, en els anys posteriors, la mobilització es va anar concentrant al voltant de l'eix de la plaça Joanic i dels carrers Escorial i Pi i Margall: allà es va fer la V, la concentració dels deu colors, el mosaic de colors pel Sí, l’estelada amb espelmes…

Només el 2016 es va substituir la concentració per un debat a la plaça del Nord, però ja l'any passat aquest format menys sacsejador es va tornar a imposar amb un debat, un sopar groc i una concentració pels presos al matí d'un dia de Festa Major. Enguany el programa d'actes polítics de l'ANC de Gràcia encara es reduïrà més: un debat a la fresca, i prou.

L'emergència sanitària i el moment de resituació de l'independentisme han estat claus a l'hora de dissenyar una presència "de mínims", tal com defineix el coordinador de l'entitat a Gràcia, Jordi Guilleumes. "Tal com està tot, ni sopar ni grans accions", ha afegit.

L'ANC serà present a la Festa Major; així ho va discutir la setmana passada l'assemblea i així s'ha acabat de decidir aquesta setmana per part de la coordinadora local, amb la petició també d'espai -previsiblement Joanic o plaça de la Vila- a la Fundació Festa Major.

Internament la plataforma independentista, en tot cas, ja convocarà la setmana passada els voluntaris per organitzar el debat i sondejar els possibles ponents. El debat, de fet, és el que gairebé mai ha faltat en els actes de l'ANC per Festa Major, amb una itinerància que l'ha fet present a moltes places, des de Joanic a Nord i ara potser a la plaça amb més poder polític del districte, la de la Vila.

Cuixart: "Gràcia es casa meva i és tot un orgull que hi puguin créixer els meus fills". L'acte de dilluns pels presos, que condemnava els 1.001 dies de presó dels Jordis, va culminar amb una carta del president d'Òmnium. "Ens retrobarem celebrant la vida i la llibertat als carrers d'aquesta Vila enyorada".