Teixidores ampliarà mòduls aquest estiu

Societat

Després de setmanes sense dir res i mentre es va acostant l'inici del pròxim curs 2020-2021, el Consorci d'Educació ha respost afirmativament a la petició de l'AFA de l'escola Teixidores de Gràcia i de la Coordinadora d'AMPA de Gràcia, que la setmana passada van protestar al consell escolar del districte per la incertesa d'on s'ubicaran els alumnes, tenint en compte que els actuals mòduls ja estan plens després de tres anys de funcionament del centre provisional.

Dimecres el Consorci d'Educació, en la roda de premsa per presentar les dades de preinscripció i detallar les obres que es faran en els centres, va assegurar que Teixidores farà l'ampliació de l'escola "aquest estiu". La gerent del Consorci, Mercè Massa, no ha concretat si se seguirà la proposta inicial que s'ha fet de "creixement vertical". "L'estudiarem per veure si és viable", ha dit. Però tot seguit, Massa, a preguntes dels periodistes, ha afirmat que "la certesa és que l'ampliació es produïrà aquest estiu".

En el comentari de dades oficials de la preinscripció, el Consorci va destacar l'augment de la demanda a l'institut Teresa Pàmies, ja en districte d'Horta però amb influència a Camp d'en Grassot, i va defensar l'increment modular a Teixidores i de grups al Pau Casals per eixugar el dèficit de places a P3. En l'àmbit de programes i obres, el Consorci va remarcar el programa de sostenibilitat alimentària que es farà a l'escola La Sedeta, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'escola Pare Poveda, les obres del refugi climàtic als patis de l'escola Rius i Taulet i la substitució d'una tanca a l'escola Pau Casals.