L'Esperança té casos Covid de nou però no obre plantes

Societat

El brot pandèmic a Barcelona, amb Gràcia com un dels districtes amb els registres més baixos, està repercutint de nou en l'Hospital de l'Esperança amb casos que els treballadors consideren de moment "aïllats" i que no preveuen l'obertura específica de les plantes d'emergència que es van activar entre el 9 de març i el 28 de maig. L'Esperança, vinculada al Parc Salut Mar, ha registrat alguns casos que no ingressen específicament per Covid i és ara per ara l'Hospital del Mar, amb una planta, qui està centralitzant la nova casuística a la ciutat.

La situació a l'Esperança, en tot cas, és limitada en la resposta per la manca de personal que ara està de vacances i de certa impossibilitat de reobrir plantes per aquest mateix motiu. Els treballadors han criticat que, en aquest context de rebrot, s'hagin tancat dues plantes (la segona i la sisena i es tanquin 40 llits de les plantes tercera i quarta.

En l'àmbit del brot pandèmic, també les residències tornen a ser notícia d'una manera molt inicial per la detecció d'almenys un cas sospitós a DomusVi Regina del carrer Mare de Déu del Coll, a tocar de Lesseps, on un possible cas ja informat als familiars de tots els pacients ha obligat a aïllar una planta i a suspendre-hi les activitats grupals. En la resta de l'equipament se segueix fent vida normal, si bé les recomanacions del Govern han obligat a suspendre les visites físiques i s'han tornat a activar les videotrucades durant tres dies a la setmana en horari de tarda.