L'Ajuntament autoritza l'ampliació de terrasses només als bars de Diamant, Nord i Joanic

Societat

La lentitud administrativa de l'Ajuntament a l'hora de re­soldre les peticions dels bars per ampliar les terrasses com a mesura per compen­sar la pèrdua d'espai interior sense superar el màxim de taules habituals s'ha començat a resoldre amb una majoria àmplia de denegacions: com a exemple, en l'àrea de les places de Gràcia, només les que tenen una menor superfície global ocupada com Dia­mant, Nord i Joanic han aconseguit l'auto­rització.

Val a dir que la resposta arriba tard o en tot cas només tindrà una utilitat en cas de tornar a fases anteriors de la crisi sanitària perquè ara mateix, en l'actual nova normalitat amb recomanacions, les terrasses exteriors ja tenen les taules que sempre havien tingut: sis a plaça del Sol, deu a Rovira, dotze a Virreina, set a Revolució…

Però, en tot cas, en la línia de les poques esperances que tenien els propietaris dels bars davant de la iniciativa de l'Ajuntament, només aquests tres casos de Diamant, Nord i Joanic podran gaudir d'una suma de quatre taules afegides -les que van demanar- en cas de tornar a haver de retallar el desplegament habitual. El Districte ha resolt favorablement un 30% de les 88 peticions avaluades d'un total de 232.

Les sol·licituds de plaça de la Vila i de plaça del Sol, que havien demanat majoritàriament dues taules més en cas d'haver de reduir al 50% les respectives vuit i sis, s'han denegat sota l'argument que són zones acústiques amb règim especial "amb una elevada contaminació acústica". Les sol·licituds de plaça Revolució, Virreina i Rovira. amb set, dotze i deu quan estan a ple funcionament, s'han denegat en la petició genèrica de quatre més en cas d'estar al 50% "per incompatibilitat d'usos de l'espai públic", és a dir, perquè no es pot mantenir la distància entre taules per l'existència de zones d'estada, jocs infantils o passos de vianants,

Amb aquest escenari de les places com a punt de retrobada també hi ha hagut un rebrot de les habituals tensions estivals a la plaça del Nord i un nou brot, llargament preanunciat pels veïns, als nous jardins de Menéndez y Pelayo, a tocar de Travessera. En el primer cas, l'AVV Plaça del Nord i Rodalia ha denunciat que dissabte passat va trucar a la Guàrdia Urbana "a les dues, a les 3.30 i a les 6, quan encara durava la festa". En el segon cas, després del llarg debat que va forçar el 2018 a fer una consuta sobre el tancament dels jardins (aprovat pels veïns i desestimat pel Districte), els dirigents d'aquella protesta han començat a penjar fotos de les primeres nits de "botellot, xerinola i pintades".

Tensió a Raspall i a l'Heliogàbal amb la Guàrdia Urbana. La policia local s'ha empleat amb cert zel administratiu almenys en dos casos en els últims dies: a Raspall va clausurar la terrassa del bar de la plaça, en el primer dia de posar-la a la vista del silenci administratiu. A l'Helio els agents van aturar el segon passi del concert de Sandré.