El Districte planifica els plens de tot l'any amb la incògnita de tornar al mètode telemàtic

Política

El curs polític s'ha acabat abruptament de nou a Gràcia amb el ple de ciutat d'aquest divendres com a única vàlvula d'acció per a l'oposició i amb el govern embrancat principalment en la decisió d'establir la justa mesura a la Festa Major. És per això que des del Districte ja es mira al calendari del setembre, en el qual no només es reprendrà el debat del Pla d'Acció (PAD) per tancar-lo a l'octubre sinó que s'ha d'avaluar el moment de la crisi sanitària per recuperar els consells de barri amb els veïns, que no es convoquen des de principis de març.

Amb aquests condicionants, no obstant això, la represa des del Districte es veu si més no calendaritzable pel que fa als plens entre octubre i desembre. "A veure si podem fer-los presencials o seguim online", apunten fonts municipals. Seguint el reglament d'un ple cada dos mesos, Gràcia ha fixat dates per al 14 d'octubre i per al 2 de desembre, i de moment una única audiència pública prevista per al 10 de novembre. Tot a les sis de la tarda.

El calendari fins a final d'any també implica altres organismes com el Consell Ciutadà, just abans dels dos plens i el mateix dia; iòrgans preparatoris com les comissions consultives o les juntes de portaveus.

No serà fins al setembre, segons han explicat les mateixes fonts municipals, que s'avaluarà el calendari més específic de comissions i consells de barri; els primers s'han recuperat parcialment aquestes setmanes però els segons no es convoquen des del 12 de març, quan es va suspendre el de Vallcarca.

BCNxCanvi porta el SOS de La Violeta al ple de ciutat. Després que totes les entitats de la Violeta publiquessin la setmana un SOS en forma d'article en aquest setmanari, BCNxCanvi, el grup de Manuel Valls, es va reunir divendres amb alguns dels seus responsables i portarà el cas al ple.