Casa Fuster i l’Hotel del Sol es converteixen en els escenaris plató on es grava la programació

Societat

La cinquantena d’activitats que estructuren enguany la festa virtual de la Festa Major de Gràcia, l’única possible a causa de la crisi sanitària, ja s’hauran fet quan arrenqui oficialment la programació amb el pregó a porta tancada dijous a les set de la tarda a la sala d’actes del Districte. El pregó, de fet, serà l’únic acte que es farà en el moment i s’emetrà per streaming amb accés a la sala, ara per ara, només possible per a deu persones.

La resta de la programació s’ha enregistrat aquests dies previs a Festa Major amb un grapat d’escenaris, des de Casa Fuster i de l’Hotel del Sol, i també des la xarxa de teatres de les entitats, per exemple, Lluïsos de Gràcia, Centre Moral, Orfeó Gracienc i Centre Artesà Tradicionàrius.

El treball frenètic, després de la decisió de reformular la festa adoptada després de la resolució de la Generalitat del 17 de juliol, ha comportat sessions de gravació diàries aprofitant les facilitats tècniques de la xarxa local i la capacitat de resposta ràpida dels artistes que han acceptat aquesta modalitat de festa virtual.

A tall d’exemple, la cantautora Meritxell Neddermann enregistrarà el dia 12 a Lluïsos l’actuació que s’emetrà el dia 20 al vespre a través del canal de youtube de Festa Major. En el disseny de la programació hi han participat no només les entitats o empreses que han cedit els espais sinó també els programadors locals com Blackcelona o l’Heliogàbal.

La programació virtual es completa més enllà de les actuacions amb els enregistraments que ha fet l’equip de comunicació de la Fundació Festa Major amb portaveus de les comissions de festes sobre diversos temes d’opinió i amb l’elaboració o reemissió de documentals que aprofundiran en el rerefons històric de la la festa, que ja suma enguany 203 anys de trajectòria.