Alison Darwin: “Faltarà el públic però volem animar la gent allà on siguin, amb un concert canyero”

Cultura

Alison Darwin, el power trio de grunge melòdic liderat per Laura Soler, té poc més de tres anys de vida però la seva trajectòria s’ha anat afermant des dels dies que encara com a Skylines tocaven a La Sonora, al Col·leccionista o a l’Astrolabi fins ara que són grup destacat al Let’s Festival (suspès enguany) o que fan de teloners dels Smoking Souls o els Against The Current.

L’any passat vau tocar al carrer Jesús, enguany havíeu de pujar a l’escenari de Dones del 36 i finalment us veurem per pantalla.
Sí, és cert que faltarà el públic però farem el concert habitual, amb trio, canyero. Volem animar la gent, allà on siguin. Tocarem el disc nou, Meaningless sounds (2020) i alguna versió.

El disc va sortir a l’inici de la pandèmia. Com ho heu superat?
La tecnologia ens ha ajudat amb concerts en streaming, en terrasses, en iniciatives solidàries. Al final el disc s’ha escoltat més perquè la gent estava més a casa o els mitjans de comunicació en parlaven. Ens hem adaptat i ara sí que tornem a encarar-nos a la preparació dels concerts en viu.

En quin moment musical esteu? Com afecta o beneficia el confinament total o parcial al músic?
Ens ha derivat cap a composar nou material. Ja mirem amb certa perspectiva aquells primers concerts als bars i hem evolucionat per anar més enllà i poder viure de la música algun dia.

Quina comparació amb altres grups us agrada o fa més ràbia?
Hi ha qui parla de The Cranberries perquè fèiem alguna versió, dels Nirvana, dels Strokes. Som bastant dolents definint el que fem.

No tothom ho sap: Alison Darwin.
Va sorgir de la combinació del segon nom de Taylor Swift i del nom d’un gos, el de la germana del baixista, i ens va semblar que sonava bé i que no el tenia ningú.