L'oposició en bloc insta el govern a explicar la crisi en la reestrena de la piscina de la Creueta

Política

El que aquest estiu va limitar-se a una mala praxis de gestió municipal a nivell tècnic i gerencial, la reparació d'última hora mal feta que va provocar 69 ferits per talls el dia de la reestrena de la piscina del Parc de la Creueta del Coll, té les hores comptades perquè es converteixi en una crisi política, després que l'oposició en bloc a Gràcia hagi demanat la convocatòria d'un consell de barri extraordinari al Coll perquè el govern s'expliqui. El Districte apunta que convocarà "en breu" la comissió de seguiment del consell de barri, un òrgan més restringit i previ al consell de barri. En un escrit signat pels portaveus d'ERC, Junts x Cat, Ciutadans i BCN x Canvi, tota l'oposició ha demanat la convocatòria extraordinària "amb la finalitat d'analitzar els fets ocorreguts, esbrinar les causes i aclarir responsabilitats".

Els fets es remunten al passat 15 de juliol quan el dia de l'estrena de la nova piscina-llac del Parc de la Creueta del Coll, després d'una reforma que havia durat dos estius amb l'espai tancat amb un cost de 599.920,17 euros, una mala reparació va provocar almenys 69 ferits amb talls als peus i a les cames. Fonts coneixedores dels treballs de reforma van explicar a l'Independent que la causa directa d'aquestes incidències havia estat una reparació d'última hora mal executada que es va haver d'afrontar quinze dies abans de l'estrena quan, ja amb l'espai ple d'aigua, el terra de la piscina es va esberlar per causes que encara es desconeixen i es va aixecar en nombrosos punts. L'empresa adjudicatària, Voracys S.L., supervisada per la direcció d'obra municipal i la gerència de BCN Cicle de l'Aigua, va procedir a una reparació d'última hora buidant l'espai per tornar a assegurar el mosaic del vas de la piscina -tècnicament gresite- mentre l'Ajuntament va apostar per mantenir en qualsevol cas la data prevista de reinauguració, prevista pel 15 de juliol.

El grup municipal d'ERC, al marge de la petició compartida amb la resta de l'oposició de convocatòria extraordinària del consell de barri, ha presentat també una bateria de deu preguntes encara sense resposta que demanen quantes incidències s'han registrat des de la reobertura el 15 d'agost, ja que l'espai es va tancar pels rebrots, i aclarir la contradicció entre les "petites pedres" que l'Ajuntament va apuntar com a causant de les ferides i les reparacions que s'han fet a l'agost.

"Tres o quatre ferits nous diaris". Els vigilants de la piscina-llac són prou explícits a l'hora d'explicar que les reparacions que s'han seguit fent al vas de la piscina, reoberta des del 15 d'agost, han seguit provocant ferits, els quals, sumats als 69 inicials dels primers dies de juliol, ja superarien el centenar.