L'estrena de la reforma de Vedruna i la dotzena d'espais per fer activitats, claus del nou curs

Societat

El curs 2020-2021 a Gràcia arrenca el 14 de setembre com a tot Catalunya i, més enllà dels dubtes que genera en-cara l'impacte incert de la crisi sanitària, estarà marcat enguany a nivell local per l'estrena de la gran reforma que ara fa quatre anys va engegar un dels principals centres de la Vila, l'escola Vedruna del carrer Gran. Com a principal símbol, aquests dies s'ha acabat de destapar la nova façana que com-porta que Gran de Gràcia sumi una illa sencera de cases enretirada (i més espai per a vianants) per primer cop des de la previsió del Pla General Metropolità de 1976.

En una visita d'obres que la direcció del projecte de reforma ha ofert a L'Independent aquest dimecres, la remodelació i ampliació destaca també pels rètols visibles a peu de carrer de la nova escola d'hostaleria Restaula, que incorpora a planta baixa un restaurant pedagògic obert al barri que oferirà sempre en període lectiu un servei de carta i de menú degustació. Al marge d'aquesta nova oferta formativa, que també implicarà duplicar l'espai que l'escola tenia com a menjador, Vedruna estrena una pista de bàsquet soterrània i dos patis (un per a pilota i un altre "tranquil", segons apunta el responsable del projecte d'obres i exdirector Joan Hueso).

D'altra banda, l'inici del curs a Gràcia també arrenca amb la dis-posició d'onze espais d'entitats o a l'aire lliure perquè les escoles puguin tenir lloc suficient tant per fer activitat educativa en interiors com pati a l’aire lliure. Lluïsos serà l'únic espai en equipaments que s'oferirà als centres, mentre que la llista d'espais a l'aire lliure contempla deu llocs: el Park Güell, l'Aula Ambiental Turull, el carrer Gràcia (davant del Patronat Domènec), els jardins de la Sedeta i del Baix Guinardó, les places Gal·la Placídia, Poble Romaní, Nord, Manel Torrente i l'avinguda Esteve Terrades.