La Festa Major de la Salut, amb reserva prèvia

Societat

La Festa Major dels barris del nord, que sempre es fa al setembre, almenys té programa assegurat al barri de la Salut, encara que enguany es concentrarà en tres dies, del 18 al 20, i la majoria d'activitats es faran amb reserva prèvia. "Les tradicions i les bones raons per fer festa encara hi són!", diuen els festers al programa provisional, que encara aquest dimecres estava pendent de decidir qui seria el pregoner o pregonera després d'una reunió sense acord definitiu que es va fer dimarts.

La plaça de la Natura del Park Güell, ja estrenada del tot després de dos anys de reformes, serà l'escenari en tot cas del pregó el pròxim 18 de setembre a ales 18 hores. El protagonista -es plantejava un professional sanitari o un treballador del mercat- estarà acompanyat de la Batucargol i d'un espectacle de MusicActiva.

La resta del programa pivota sobretot entre dos espais: l'espai Quiró i el casal La Miranda, on totes les persones que hi vulguin assistir han de fer la reserva prèvia obligatòria en aquest enllaç i encara en el cas de la Miranda se sortejaran les places si la inscripció supera l'aforament. A nivell artístic, per exemple, una de les cites més llamineres és el concert que farà Tori Sparks diumenge 20 a les 13 hores. En altres espais com la plaça Lesseps, dissabte 19 es farà la Less Party, la festa jove, amb reserva prèvia d'accés.

El toc original també anirà a càrrec dels veïns, que visitaran la gent gran del barri i els ajudaran a guarnir els balcons en una iniciativa anomenada Festa Major a domicili.