Urbania International ven el solar que va comprar el 2017 per enderrocar el convent del Coll del Portell

Societat

El projecte de construcció de 24 apartaments de luxe en el lloc on fins al juny de 2017 hi havia hagut la el convent de la congregació d’arrel murciana de Cristo Rey, a l’avinguda del Coll del Portell 69, a tocar del Park Güell, ha passat a millor vida i només hi queda ara un solar amb males herbes cada vegada més altes i un canvi de mans inesperat en la propietat.

La promotora Urbania International, que fins fa pocs mesos publicitava amb tota mena de detalls el projecte immobiliari, ha eliminat del seu web la iniciativa del carrer Sostres 6 -l'altra adreça on toca la finca- i fonts internes han explicat que el solar s'ha venut "a un altre promotor". En el seu moment, la promotora, famosa per impulsar projectes com Icon a Marbella o la Torre Borealis a Madrid, va aterrar a la part alta del districte de Gràcia remarcant l'interès per "un terreny que mai ha estat en el mercat" i que oferia "una oportunitat única per a la construcció d'apartaments a la zona".

Tant en aquelles primeres aproximacions -una nota oficial- com en els detalls del projecte, Urbania va posar l'accent en la ubicació de la promoció, a tocar del Park Güell, i no va amagar en cap cas que la promoció implicava la demolició total del convent del Coll del Portell. L'operació es va tancar l'abril de 2017, les últimes monges de la congregació de Cristo Rey van fer l'última missa per als veïns el juny d'aquell any i l'Ajuntament va autoritzar les obres d'enderroc l'agost. Per Nadal de  ja no quedava ni rastre del convent ni dels seus jardins, presidits històricament per una estàtua de Crist pels 50 anys de la congregació.

Ara el panorama que s'obre, com a conseqüència del canvi de promotor i de les poques pistes de moviment que hi ha a la finca, és incert a l'espera que una nova promotora engegui un nou projecte immobiliari.

L'estat totalment diàfan del solar no ha variat en els últims tres anys i l'únic que ha canviat és la substitució de la porta d’accés principal per dues portes de planxa que permeten l’entrada de maquinària de construcció i l’eliminació física també de la part annexa que anys enrere havia estat local de l’associació de veïns de Coll-Vallcarca. Les monges de la congregació fa anys que s'han instal·lat definitivament a Múrcia.