La gimnàstica inicia el curs amb menys ingressos i alumnes

Esports

Tal com succeeix amb la resta del món esportiu gracienc que es dedica a la formació d'infants, adolescents i joves, l'arrencada del curs gimnàstic aquest dilluns 14 està marcada per tres incògnites: la capacitat econòmica suficient per a mantenir les mesures sanitàries, la por de les famílies davant situacions de contagi i la preparació física de les gimnastes de cara a les primeres competicions. Amb aquestes tres incerteses treballen aquests dies entitats com el Gràcia Gimnàstic Club i Gimnàstica La Salle.

Tant l'entitat del carrer Molist com la de la plaça del Nord van començar l’1 de setembre passat els entrenaments dels grups de gimnastes de competició, mentre que aquest dilluns 14 de setembre iniciaran l'activitat amb els grups d’infants de l'escola de gimnàstica. Per a María José Guirao, directora tècnica del Gràcia GC, l'adequació de les instal·lacions ha suposat “despeses més importants”. “Igual ens veiem obligats a tancar”, afegeix amb preocupació Guirao. A més, l'entitat ha vist com han baixat una trentena d’inscripcions respecte l’any passat. En els grups de 3 a 6 anys s'ha detectat més preocupació de les famílies.

En el cas de Gimnàstica La Salle, l'entitat ha optat per no incorporar noves inscripcions, amb l'objectiu d'aconseguir grups estables més reduïts. Seguint amb les normes de seguretat sanitària, realitzarà les entrades i sortides al gimnàs de manera esglaonada. En el cas del Gràcia GC, al carrer Molist s’utilitzaran dues portes diferents del pavelló per a arribades i sortides.

Pel que fa a la competició, totes dues entitats veuen inviable aconseguir la preparació adequada. "Serà molt difícil competir aquest 2020", assegura el director tècnic de la Salle, Paco López. Guirao coincideix amb López i argumenta que no hi ha hagut una preparació física suficient i que els equips no estaran a punt per a competir. Al calendari de competicions ja s'han fixat els campionats d'Espanya de Trampolí (11-13 de desembre) i de Gimnàstica Acrobàtica (18-20 de desembre).

Recerca d'espais alternatius per a la pràctica esportiva. El Park Güell ha estat l'escenari d'una part dels entrenaments d'equips de diversos clubs esportius, que busquen zones a l'aire lliure. El grup de gimnastes de competició del Gràcia GC s'ha anat entrenant aquests dies al pavelló del carrer Molist i han realitzat estiraments i curses en aquest espai públic obert.