La coordinadora d'AMPA de Gràcia lidera un no al protocol sanitari a BCN

Societat

La coordinadora d'Associacions de Mares i Pares de Gràcia, que agrupa aquestes plataformes de les escoles públiques, ha impulsat aquesta setmana una moció als consells escolars de cada centre per rebutjar el protocol sanitari establert pel Departament i el Consorci d'Educació en aquest inici de curs.

En un missatge distribuït per les xarxes internes, la coordinadora gracienca argumenta que cal "evidenciar una postura unificada, forta, crítica i contundent" contra aquestes directrius que han deixat les escoles "desateses i sense recursos personals i materials". L'acció consisteix a recollir la disconformitat dels centres
a través d'una moció que s'aprovarà en cada consell. "És un no al Departament i al Consorci, a la seva falta de previsió i nefasta gestió", apunta el missatge.

La coordinadora d'AMPA de Gràcia proposa que a l'acta dels consells hi figuri un paràgraf que deplora la "inacció que vulnera el dret fonamental a l'educació i la seguretat de mestres, alumnat, famílies i monitoratge". El text també fa palès que s'ha obligat els equips directius a fer protocols amb mitjans insuficients, "havent de renunciar a projectes educatius i a avenços pedagògics fets en aquests últims anys", i el retrocés que això suposa, alhora que reconeix l'esforç fet pels equips directius "en aquests mesos d'incertesa". L'acció preveu continuar difonent a les xarxes socials i mitjans de comunicació l'existència de l'acció comuna de les escoles públiques de Barcelona i reclamar la responsabilitat de les autoritats.

D'altra banda, l'escola L'Univers estrenarà amb el nou curs l'espai de protecció que ocuparà un carril de Bailèn. Els treballs, iniciats a l'agost, destaquen per una gran tanca, bancs i jocs a terra.