Quan el teatre està en espera

Cultura

Marc Ortiz, membre del Casal Corpus, engega amb la seva parella el projecte Escapades per Catalunya, experiències de turisme Km0.

De moment és un hobby, una dedicació amateur, com ara el teatre al qual destina un part del seu temps el Marc. Però el confinament va aturar moltes coses i de la reclusió a les cases n’han sortit també moltes altres. Al Marc i la Gemma, graciencs inquiets, el confinament els ha donat l’oportunitat de posar en marxa un projecte que ja donava voltes feia temps, quan la família i amics els preguntaven sempre quin poble visitar, en quin hotel allotjar-se o quina experiència regalar.

“Som uns apassionats de les escapades de cap de setmana, i ens vam adonar que ens havíem convertit en un referent de turisme de proximitat en el nostre entorn", explica el Marc. Així que l’aturada obligada del març els va atorgar el temps necessari per traslladar els seus coneixements de turisme local a la web Escapades per Catalunya, un projecte que pretén compartir alguns dels espais, llocs, racons, allotjaments, activitats i zones de Catalunya que, per diferents motius, van captar l'interès dels dos protagonistes d'aquesta història. “Ara no podem viatjar a llocs llunyans però sí redescobrir grans tresors que tenim a la vora i que hem d’aprendre a valorar”, afegeix el Marc.

Sense cap patrocini al darrere, la jove parella només pretén compartir les seves experiències personals i fer més gran un projecte basat en la idea de “recolzar-nos i donar-nos suport els uns als altres”. Després de l’estiu, les entrades al blog s’han incrementat, i la idea és afegir més contingut i fer créixer la web. Així, mentre la temporada de teatre està en pausa, els caps de setmana són per redescobrir Catalunya, i compartir l’experiència després amb el món.