La nova temporada del Lliure reafirma la sala online i centra l'escola de pensament a Gràcia

Cultura

'Bonus track', dirigida per Carol López, obre temporada a Gràcia
'Bonus track', dirigida per Carol López, obre temporada a Gràcia | Cedida

La programació de tardor de la temporada 20/21 del Teatre Lliure ve marcada per les estrenes, les reprogramacions i la Sala online estable, en un context de canvi cultural posat de manifest per la pandèmia. En aquest sentit, el director del Lliure, Juan Carlos Martel Bayod, ha assenyalat aquest dimecres durant la presentació de la temporada -"la més honesta i valenta que han viscut mai"- que estan preparats per "encapçalar" aquesta nova era, "una transformació inevitable que necessita el sector teatral de Barcelona".

Partint d'aquests principis, el Lliure incorpora algunes novetats per aquesta tardor: aposta per la consolidació d'una Sala online permanent, recupera els col·loquis en format presencial i digital, estén i aprofundeix el seu projecte educatiu i repensa la seva oferta d'espectacles i activitats per aquesta temporada en quatre eixos programàtics: #SocEscena, #SocDigital, #SocCultura i #SocEducació. Tota la programació pot consultar-se en un nou programa digital que s'ha concebut i dissenyat específicament per a poder-se consultar des de telèfons mòbils i tablets.

El 25 de setembre s'obre la temporada amb Noli me tangere (no em toquis), una mena de missa laica que oficiarà el cantaor Niño de Elche, i Mi nombre es alguien y cualquiera, una proposta escènica itinerant de la creadora argentina Laura Vago per a grups de vuit espectadors. I a l'àmbit estrictament gracienc, es recupera Bonus Track (del 15/10 al 15/11) de Carol López, que estava programada però no es va arribar a estrenar a causa de la crisi sanitària; i el primer espectacle per a públic familiar d'El Conde de Torrefiel, Els protagonistes (del 19 al 29/11). També es podrà veure a la sala de Montseny Explore el Jardín de los Cárpatos, una creació de José y sus hermanas de la qual se'n va poder veure un work in progress al passat Grec'20 (9/12 al 03/01).

Per la seva part la Sala online tindrà programació pròpia formada per teatre radiofònic i clàssics per a criatures, alhora que aproparà algunes de les obres en cartell a la gent que no li és possible anar fins al teatre amb #Lliurealsofà. Se celebrarà per segon any l’Escola de pensament amb la fi lòsofa Marina Garcés i l'escriptor i periodista Albert Lladó.

El Lliure, que incorpora també aquesta temporada diferents modalitats de subscripcions que permeten comprar entrades a 16 euros, obrirà amb un 50% de l'aforament a l'espera de poder ampliar-lo sempre que la situació de pandèmia ho permeti.

Quan tots arribem als 150. És la primera exposició de la temporada als espais de Gràcia, i presenta l'obra de l'artista britànica Jaemin Paik. La mostra, instal·lada al Bar del Lliure a partir del 15 d'octubre, explora el futur des del costat humà, traçant la història de la Moyra, de 75 anys, i la seva extensa família basada en contrates.