Teixidores, Jujol i Rius obren curs tallant el trànsit

Societat

Protesta de les famílies d'alumnes de l'escola Jujol. Foto: AFA Jujol

El convuls inici del curs escolar, amb els dubtes per la crisi sanitària oberta i la nova organització per torns i espais d'entrada de les classes per evitar aglomeracions, ha esclatat a Gràcia almenys en tres centres que no veuen compatibles aquestes mesures necessàries de distanciament en l'accés als centres amb la seguretat viària que haurien de tenir garantides. I alhora mirant de reüll altres centres com L'Univers, que acaben d'estrenar un espai de protecció.

L'escola Teixidores de Gràcia, la més nova del districte i encara en mòduls prefabricats al carrer Encarnació, ha estat la més directa a l'hora de fer talls de trànsit de 30 minuts a l'entrada i a la sortida del centre, mentre l'Ajuntament no garanteixi la seguretat de l'alumnat pel pas de vehicles i l'absència d'agents cívics per regular el trànsit. L'absència de resposta per part del Districte a una petició de l'escola en aquest sentit ha provocat aquesta setmana que la consellera d'Educació, Cristina Carrera, hagi fet d'agent cívica a l'espera de l'aplicació de la mesura oficial.

Pares i mares de l'escola Josep Maria Jujol de Riera de Sant Miquel tampoc han vist gens clar el pas de vehicle privat que intenta el by-pass entre la Diagonal i la Via Augusta en unes hores on el carrer és ple de canalla. Des d'aquest dijous, tant a l'entrada com a la sortida del centre, la comunitat educativa ha programat l'acció Envaïm la calçada amb talls de 30 minuts a les dues entrades del centre. A l'escola Rius i Taulet, tot i estar més escarmentats històricament amb el trànsit de Lesseps, els pares i mares van agrair finalment que el primer dia d'escola se saldés amb el suport de la Guàrdia Urbana obrint un carril per als vianants.

D'altra banda, al marge d'aquestes protestes per la protecció de l'entorn, l'escola bressol Gràcia de la plaça Lesseps, que va ser al març la primera a tancar pel positiu d'una educadora, ha tornat a patir la mateixa casuística i aquest dimecres ja no ha obert. El cas, segons l'Ajuntament, es va detectar en les proves del passat 10 de setembre i l'educadora afectada no ha arribat a incorporar-se, però el fet que hagi mantingut contacte amb altres persones de l'equip escolar ha dut a tancar el centre almenys fins al 23 de setembre.