L'antiga sala Beckett acollirà oficines mentre Fecalon allarga la via judicial del cas Canela

Societat

Les obres a l'edifici on hi havia la sala Beckett, i Canela al fons. Foto: À.G.P.

L'espai on fins al 2016 hi va haver la sala Beckett, a Alegre de Dalt, es mou aquests dies amb la reforma tant del passadís històric d'entrada a l'espai teatral com de l'edifici, però l'objectiu final de l'arranjament no serà un gimnàs, com aquesta mateixa setmana apuntava el director de la Beckett, Toni Casares, sinó que el futur més aviat passarà per unes noves oficines. Així ho han anunciat fonts de Núñez y Navarro a aquest setmanari explicant que s'ha tancat sense acord una negociació amb un grup empresarial que sí que preveia la possibilitat de fer-hi un gimnàs, però que les dimensions de l'espai -massa petites- hi han jugat en contra.

Les obres de reforma, en qualsevol cas, adequaran l'espai on hi havia la sala Beckett encara que a hores d'ara no hi hagi un llogater acordat i persegueixen alhora el manteniment necessari de l'edifici, després de passar tants anys buit. L'opció d'oficines ja va ser el camí de NyN per omplir els diferents pisos superiors del veí número 55 del carrer, on als baixos hi ha l'altre gran espai d'oci nocturn que en els últims anys s'ha reconvertit de discoteca KGB a discoteca Canela per atraure un públic llatí i que també ha marcat una línia de continuïtat en la històrica protesta veïnal.

La batalla legal pel tancament de la discoteca Canela, que va estrenar la via judicial el passat juliol just quan l'Ajuntament va adoptar per sentència ferma administrativa el precinte del local, s'ha ampliat aquest estiu amb la interposició d'un recurs d'alçada que només és el començament "d'una controvèrsia que es pot allargar quatre o cinc anys", segons Fernando Martínez, cap dels serveis jurídics de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon), que ha assumit en els últims mesos la representació de Triskel Canela, l'actual empresa gestora.

Després de l'aplicació d'una mesura cautelarísima per evitar de moment el tancament per part del jutjat contenciós administratiu número 5 el passat juliol, ara la via judicial dels representants de Canela ha inclòs també una reunió amb Afectats Canela, la plataforma veïnal, on es va argumentar aquest llarg termini de resolució i es va oferir un pla de convivència a partir de la reobertura de Canela.

"Passa que els veïns no volen la discoteca", admet Martínez, que posa sobre la taula una proposta de resolució. "Si ens indemnitzen el que hem invertit, uns 250.000 euros, marxem", conclou. Mentrestant, Canela segueix tancada des del juliol per la crisi sanitària però pot reobrir un cop s'aixequin les restriccions.