El PSC retoca l'executiva canviant el número 3 i el primer secretari anuncia l'últim mandat

Política

La consellera Mercè Saltor assumeix Política Municipal i Àlex Monlleó entra com a nou secretari d'organització

El primer secretari del PSC de Gràcia, Jesús Jiménez. Foto: arxiu

El PSC de Gràcia sembla que ha superat definitivament la travessia del desert que encara en el passat mandat va traduir-se en un únic conseller de districte, en un territori que havia governat gairebé sempre des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, i l'augment a dos consellers i l'entrada ja estable en un pacte de govern a BComú ha servit per seguir endreçant l'agrupació a nivell intern.

Tant és així que aquest dilluns, sis mesos més tard del previst a causa de la crisi sanitària que va impedir fer-ho al març, l'agrupació socialista local ha renovat l'executiva amb la continuïtat del primer secretari, Jesús Jiménez, fins al 2024. La novetat, però, tal com ha anunciat Jiménez, és que aquest serà el segon i últim mandat, si bé els estatuts del partit li permetrien continuar. "S'han de fer renovacions i les podem fer bé", ha apuntat.

Jiménez, que va substituir en el càrrec el març de 2017 Xavier Barberà, el qual només hi va ser tres anys, va entrar al PSC el 2009 i en el primer mandat de tres anys ha recuperat la seu social que els socialistes havien perdut i ha connectat l'agrupació amb el govern municipal en tant que assessor de la regidoria de Mobilitat. El nou mandat serà, per un canvi d'estatuts, de quatre anys.

La resta de canvis en l'executiva tenen a veure amb el número tres, la secretaria d'organització, on entra Àlex Monlleó en lloc de Cristina González, i la secretaria de Política Municipal, on la consellera de districte, Mercè Saltor, es reforça perquè l'altre conseller, Alberto Lacasta, li deixa pas pel fet que ell se centrarà en el seu càrrec a l'executiva de la Federació de BCN.

Barberà torna llegint un dels textos de la Diada a Gràcia

Havent tingut una presència més aviat escassa en els darrers actes públics, l'exprimer secretari del PSC Xavier Barberà va ser un dels protagonistes de la Diada local, organitzada pel G6, llegint País petit, de Lluís Llach, davant del monument a Pompeu Fabra.