Els conills del Màgicus envaeixen els tallers infantils d'Experimentem amb l'Art

Cultura

Lluïsos i EART s'alien de nou i el casal d'estiu fa servir l'icona del festival de màgia com a vehicle per reflexionar sobre el confinament

Els infants del casal infantil d'EART amb els conills del Màgicus. Foto: Cedida

Una invasió de conills és el que han patit aquest estiu els espais d'Experimentem amb l'Art. Enguany, la col·laboració amb Lluïsos de Gràcia s'ha repetit per segon any i l'element que serveix de logotip al festival de Màgia que la històrica entitat de plaça del Nord convoca per a l'octubre ha servit perquè els infants que han participat als casals d'estiu 'Endinsa't al món de l'art' reflexionessin sobre el confinament i les seves conseqüències a la ciutat.

Lluïsos de Gràcia va entregar els conills de cartró del Màgicus a Experimentem amb l'Art perquè els infants del casal d'estiu els intervinguessin artísticament. Aquestes figures després es distribuiran per l'eix comercial de Gran de Gràcia per visibilitzar i senyalitzar el festival, que celebrarà l'onzena edició a finals d'octubre; de fet, descobrir-los té premi. Així, a la programació del casal d'estiu EART va fer servir el material "vinculant-lo amb el confinament, en què els animals i la vegetació van prendre l’espai que els humans els hi havíem pres", segons explica Antònia del Río, membre d'Experimentem.

Després d'unes setmanes fent diferents accions als espais de l'entitat, els nens i nenes, van acabar fent una manifestació a la plaça del Diamant amb els conills, reclamant aquest espai públic. Després de veure's obligats a aturar tota activitat al mes de març, EART va poder reobrir portes i reprendre la feina amb la posada en marxa dels casals d'estiu, tant al juliol com al setembre, fet que valoren molt positivament ja que van omplir totes les places permeses (fent servir altres espais, com ara l'escola Nou Patufet, per complir amb l'aforament).

Un Màgicus diferent

L'onzena edició del Màgicus a Lluïsos de Gràcia presenta alguns canvis significatius com la cancel·lació de la Gala de Màgia i de la Màgia als Mercats a causa de les noves mesures de seguretat. Aquesta edició es centrarà més en la formació i projecció de les joves promeses de la màgia amb el Concurs el dissabte 24 i la Masterclass i el Taller de Màgia el diumenge 25 d’octubre.