L'Europa supera el test de partit amb públic al Nou Sardenya

Esports

Més de 300 persones assisteixen al primer esdeveniment amb públic des del març, amb restriccions per la Covid-19

Control de temperatura a l'accés per Camèlies, una de les mesures per als partits amb públic al Nou Sardenya. Foto: Àngel Garreta

El Club Esportiu Europa ha superat el primer test d’acollir públic al Nou Sardenya, després del partit que van disputar dissabte passat el primer equip masculí i el Manresa. Més de 300 persones van assistir a l’estadi, que oficialment té una capacitat per a 4.000 espectadors. La presència d’aficionats al camp és una reivindicació de l’entitat des del comença-ment de la pretemporada (llegiu L’independent núm. 812). L’Europa es va acollir als protocols establerts per les administracions per a aquest tipus de recintes i a les recomanacions de la Federació Catalana de Futbol i va elaborar dos plans d’obertura al públic del Nou Sardenya: per als partits dels primers equips femení i masculí, el filial i el juvenil, i per al futbol formatiu. La prova pilot va tenir lloc el 13 de setembre passat, al partit del filial contra el Can Vidalet. Va ser el primer partit de portes obertes al Nou Sardenya des del març, amb l’assistència d’un centenar de persones.

Als partits amistosos que es disputen al camp gracienc, les mesures Covid-19 indiquen l’obligació de portar mascareta, control de temperatura als accessos del carrer Camèlies) i firmar una declaració responsable facilitant les dades de contacte. Un cop dins del recinte, qui opta pels seients de tribu-na s'ha de fixar en les cadires marcades amb una creu, on no hi pot seure, per a garantir la distància de seguretat. Als espais dels gols i lateral, sense seients, també s’ha de mantenir aquesta distància. La megafonia s’encarrega de recordar aquestes directrius, tal com es va poder escoltar en el partit contra el Manresa. El club fa una recomanació per assistir com a públic al Nou Sardenya: arribar-hi amb antelació per a evitar cues. Quan se celebren partits de futbol formatiu, les mesures són més restrictives: només poden accedir al Nou Sardenya famílies o tu-tors de jugadors i jugadores dels equips, amb un màxim de dos acompanyants per infant.

La imatge d’un Nou Sardenya amb públic es repetirà dissabte 26, al partit amistós que l’equip juvenil jugarà contra el Parets (17:30), i diumenge 27 a l'Europa juvenil-Unificació Bellvitge (17h). Amb aquesta segona ocasió de partit amb espectadors, el club escapulat espera consolidar les mesures Covid-19 de cara a les competicions oficials.

El primer equip masculí reforça la davantera amb Fode

Amb experiència a 2a B, Bangaly Diakhaby, 'Fode', va fitxar dilluns passat per l'Europa i tornarà a vestir la samarreta escapulada. En l’anterior etapa (2018-19), cedit per l’Espanyol, Fode va deixar bons records a l’afició, però el club blanc-i-blau va optar per canviar-lo d’equip als quatre mesos. Decisió que va provocar malestar a l’entitat europeista. Els seguidors esperen tornar a vibrar amb els seus gols.