El Natures 2020 de tragantDansa consolida la dansa i l'art a l'entorn rural

Cultura

El centre gracienc celebra de nou el festival a l'Alzina de l'Aguda i proposa una jornada oberta amb tallers i espectacles el 4 d'octubre

Un dels espectacles de l'edició de l'any passat. Foto: Alba Suñé

Amb l'objectiu de consolidar-se com una trobada dedicada al suport i mostra de propostes artístiques que dialoguen amb
el paisatge rural, tragantDansa organitza per segon any consecutiu el festival Natures, que tornarà a omplir la població de l'Alzina de l'Aguda, a la Noguera, de dansa, art i natura. La proposta -que ha adaptat la programació a les condicions sanitàries actuals amb totes les mesures- ofereix un programa d'activitats a partir de tres línies de treball: mostra d'espectacles de dansa i arts plàstiques que es vinculin amb l'entorn rural, formació a professionals i públic general en els camps del LanDance i Land Art, i suport a la creació amb un programa de residències artístiques.

D'acord amb el centre de dansa
gracienc, el festival pretén aportar "aprenentatges enriquidors" tant als creadors com als artistes i al públic en general, "en un espai singular de creació i trobada descentralitzats, fora dels nuclis urbans, de les sales i teatres convencionals". La jornada principal del Natures'20 tindrà lloc el 4 d'octubre, on el públic general podrà gaudir de diferents tallers i espectacles amb els quals explorar diferents maneres d'establir contacte amb la natura. Hi haurà un recorregut per veure les intervencions artístiques realitzades específicament en el paisatge o localitzacions properes a tragantCamp, utilitzant els materials i els estímuls de l'entorn, durant el programa de Residències de Creació. També hi haurà una xerrada i taller sobre art i paisatge a càrrec de l'Historiador de l'Art i artista Víctor Mata, on ensenyarà als participants com treballar amb pedra seca; un dinar popular a l'aire lliure i un concert a càrrec del grup Microrgànic Trio. Per participar a la jornada es requereix inscripció prèvia, tant si és per algunes de les activitats o per a la jornada sencera.

Passejada artística

La jornada principal amb públic que proposa el festival el 4 d'octubre inclou una passejada per veure les peces de dansa dels artistes Emma Riba i David Font (Dels gestos perduts i els sons oblidats), Marcos Nacar i Matilde Bassetti (Tierra trazada), Quin Vilagran (Górecki) i Sara Pons (Win-Do-W), així com les intervencions artístiques dels artistes plàstics Jaume Amigó, Oriol Teixidor i Víctor Mata.