Una constructora inicia els pisos a l'antic convent de Coll del Portell després de la venda d'Urbania

Els moviments de terra i d'assentament del terreny són el primer pas des que el juny de 2017 es va enderrocar l'espai religiós

Societat

Obres en marxa al solar de l'avinguda del Coll del Portell 69
Obres en marxa al solar de l'avinguda del Coll del Portell 69 | À.G.P.

No ha passat ni un mes des que Urbania In­ter­na­tional va confirmar la retirada del projecte de pisos de luxe del carrer Sostres 6, tocant també a la banda de l'avinguda del Coll del Portell, i la venda del terreny a una altra companyia, i aquesta mateixa setmana ja s'han registrat moviments de terra i d'assentament del terreny en el solar on fons al juny de 2017 hi va haver el convent de la congregació d'arrel murciana de Cristo Rey.

Aquest és el primer pas que els veïns veuen des que les monges es van acomiadar del barri amb una última missa i les màquines d'Urbania International van fer desparèixer el jardí i l'edifici on s'havien allotjat en els últims anys, just al davant del casal La Miranda. També va quedar en l'oblit l'estàtua de Crist, commemorativa dels 50 anys de la congregació, que hi havia just a l'entrada per Coll del Portell.

La constructora D'Aro, amb seu a Manresa i amb altres projectes executats a Gràcia com per exemple al carrer Sant Salvador, és l'encarregada dels treballs per aixecar la nova promoció de pisos i els treballadors de l'empresa fa dies que feinegen. Així ho van alertar els veïns a aquest setmanari a principis d'aquesta setmana. Fonts de la constructora han evitat donar detalls de la promoció ni de confirmar si se seguirà el projecte inicial d'Urbania, que fins fa pocs mesos es publicitava amb tota mena de detalls a partir de 24 apartaments amb una piscina en un dels dos blocs previstos. D'aro s'ha limitat a apuntar que la constructora tindrà una comercialitzadora com a representant del propietari, però que ells no poden donar més detalls.

L'anterior promoció preveia 24 apartaments de luxe amb piscina en un de dos blocs

El terreny de Sostres 6 o Coll del Portell 69 és un espai que salva en diferents nivells la diferència d'alçada que hi ha entre aquesta part més alta de Coll del Portell i el carrer sempre en ascens de Sostres, famós aquest últim per ser el carrer on va viure durant uns anys el cantant Ovidi Montllor.

Urbania International va aterrar a Gràcia sent coneguda per impulsar projectes com Icon a Marbella o la Torre Borealis a Madrid i va promocionar els pisos remarcant l'interès per "un terreny que mai ha estat en el mercat" i que oferia "una oportunitat única per a la construcció d'apartaments a la zona". El nou promotor ja dirà la seva.