La premiada 'Mirta en espera', a la Badabadoc

Ángela Palacios, guanyadora de la primera edició del CATBASUR torna a la sala gracienca amb la seva proposta sobre les relacions tòpiques de l'amor únic amb final feliç; fins al 19 d'octubre

Cultura

Escena de '[Des]Encuentros', que va obrir temporada a la Badabadoc
Escena de '[Des]Encuentros', que va obrir temporada a la Badabadoc | Cedida

La guanyadora del CATBASUR, el festival de teatre unipersonal impulsat per la Badabadoc, torna a la sala gracienca: Ángela Palacios interpreta Mira en espera, un monòleg que beu del clown i el génere musical per fer una paròdia dels contes de fades en què el príncep ha de salvar la princesa desvalguda. Així, la protagonista repassa els clixés i trampes d'aquest tipus de relació única, i com les dones estan "condemnades a seguir la norma que se suposa que les portarà a un desitjat final feliç". La peça, escrita, dirigida i interpretada per Ángela Palacios, es va fer amb el màxim guardó en la passada edició del CATBASUR.

Els impulsors del festival ja han començat a preparar la segona edició amb la convocatòria dels participants, oberta fins al 18 d'octubre. El festival tindrà lloc de l'1 al 21 de desembre, insistint en els objectius inicials: promoure la producció del teatre català i exportar-lo arreu, així com mostrar algunes de les millors creacions de teatre unipersonal de l'Off de Buenos Aires i d'Amèrica del Sud.

A principis de setembre la sala de proximitat gracienca va estrenar la nova temporada, disposada a donar continuïtat al projecte en un any marcat per la crisi sanitària. La Badabadoc encetava el curs amb un canvi en la venda d'entrades: totes s'han d'adquirir de manera digital. 
Mirta en espera es podrà veure del 2 al 19 d'octubre de dijous a diumenge a les 20.30 h.