El Lliure suspèn dos anys els drets d’autor a favor dels creadors

La mesura pretén pal·liar la situació "de precarietat i aturada del món de les arts escèniques" arran de la crisi sanitària

Cultura

La sala del Lliure de Gràcia
La sala del Lliure de Gràcia | Teatre Lliure

La Fundació Teatre Lliure ha decidit posar a disposició dels creadors i creadores de les produccions exhibides al teatre durant les temporades 17/18, 18/19 i 19/20 els drets de les seves autories que hagin estat cedides en exclusiva al Lliure i encara siguin vigents. La mesura, extraordinària i temporal, pretén "pal·liar la situació de precarietat i aturada del món de les arts escèniques arran de la crisi sanitària provocada per la COVID-19", segons ha comunitat el teatre aquesta setmana. 

En el cas de que es faci ús d’aquesta suspensió dels drets del Lliure per part dels creadors i creadores, s’haurà de fer constar en els crèdits de la nova producció que es porti a terme que l’obra en qüestió es va estrenar al Teatre Lliure i la data de l’estrena. Atesa la naturalesa dels drets d’autor concernits caldrà formalitzar una modificació als contractes actualment vigents a fi de reflectir la suspensió de la vigència del termini de cessió exclusiva des de l’1 de setembre de 2020 al 31 d’agost de 2022. La iniciativa se suma a altres mesures com ara els Ajuts extraordinaris a la creació Carlota Soldevila o la inclusió de la creació digital dins de la programació del teatre.