La Copa Catalunya de bàsquet arrenca amb quatre equips locals

SaFa Claror torna a la màxima categoria femenina, mentre que Lluïsos i Vedruna són rivals directes a la masculina

Esports

SaFa Claror, que jugarà a Copa Catalunya, i Vedruna, que ho farà a 1a Catalana, al Torneig Vila de Gràcia 2019
SaFa Claror, que jugarà a Copa Catalunya, i Vedruna, que ho farà a 1a Catalana, al Torneig Vila de Gràcia 2019 | Xavier Sendra

Dels quatre equips graciencs que disputaran la Copa Catalunya de bàsquet aquesta temporada, tres debuten o tornen a la màxima competició nacional d'aquest esport. Al campionat femení, el SaFa Claror és al grup 1 de la fase regular, en un format de lliga de dos grups amb deu equips cadascun. El conjunt que entrena Bernat Devant va certificar al juliol la tornada a la categoria perduda fa tres temporades i començarà la competició contra el Granollers (17-10, 17:45). Els altres rivals del conjunt gracienc seran Igualada, Lleida, Valls, Tarragona, Roser, Cornellà, Joventut Les Corts i Cerdanyola. El SaFa Claror és l'equip femení que disputa una categoria més alta i s'ha reforçat amb la incorporació de l'aler Ariel Gómez, que la lliga passada va jugar al Joventut de Badalona. 

La Copa Catalunya masculina tindrà tres equips locals i dos d'aquests conjunts han quedat enquadrats al mateix grup. A més, l'inici d'aquesta competició tindrà l'alicient d'un derbi gracienc. Lluïsos de Gràcia i Vedruna Gràcia, que va aconseguir l'ascens la temporada passada, s'enfrontaran al primer partit del grup 2 de la fase regular (18-10, 18:30). Pel que fa a Lluïsos, l'equip que entrena Carles Rofes té com a objectiu situar-se a la part alta de la classificació i s'ha reforçat amb Adrià Clot, que ja havia jugat amb l'equip gracienc i les últimes temporades ho ha fet al Martinenc i el Roser.Lluïsos i Vedruna disputaran la lliga contra Tarragona B, Pallejà, AESE, Escolapis Sarrià, Almeda, Santfeliuenc, Centre Catòlic L’H, Horta, Sant Boi i Reus Ploms Salle.

El debutant de la categoria és el Bàsquet Claret. Els Llops, entrenats per Xavi Marín, han tancat una plantilla amb la majoria de jugadors de casa, i ha incorporat Víctor Martínez, provinent del Santfeliuenc, i Arnau Olivé, del JAC Sants però amb arrels claretianes. Els rivals del Claret al grup 1 seran Masnou, Sant Adrià, Sant Josep, IPSI, Mataró, Girona, Santa Coloma, Ciutat Vella, Círcol Cotonifici Badalona, Sant Gervasi i Montgat.

Nou conjunts graciencs, a les altres categories

El SaFa Claror jugarà a la 1a Catalana masculina (grup 4) i a la femenina competiran Vedruna (grup 3) i Lluïsos (grup 1). El Coll debutarà a la 2a Catalana masculina (grup 5), igual que el Claret B (grup 6). A la 3a Catalana femenina jugarà Lluïsos B (grup 3), i SaFa Claror B i Claret seran rivals directes (grup 2), mentre que a la masculina ho farà Vedruna B (grup 3).