El Districte paralitza Maignon 6, les obres del cas Francisco, desautoritzant l'enderroc i impedint també la rehabilitació

L'Ajuntament desestima ara un recurs de 2018 de la propietat sobre el comunicat d'enderroc, que es va declarar ineficaç, un cop s'ha declarat nul el desnonament

Societat

El carrer Maignon 6, on vivia el veí Francisco López
El carrer Maignon 6, on vivia el veí Francisco López | Àlex Gutiérrez Pascual

La via dels fets consumats a Maignon 6, edifici que s'ha fet tristament famós per l'expulsió de Francisco Sánchez a càrrec de la nova propietat, UPL Gràcia, i on ja s'ha esfondrat una part de l'estructura, acabarà de moment en paràlisi administrativa i immobiliària. El Districte, un cop s'ha declarat nul el desnonament ara fa quinze dies  i després de la certa indignació veïnal amb peticions de dimissions al govern local, ha agafat un recurs no resolt de 2018 que la propietat va presentar contra la declaració d'ineficaç del comunicat d'enderroc i ha tombat de manera definitiva aquesta petició d'enderroc.

El cas Francisco, iniciat el passat febrer quan l'inquilí va sortir a fer una gestió i ja no va poder entrar a casa, es va començar a esclarir ara fa quinze dies quan el jutjat d'instrucció número 26 de Barcelona va declarar nul el desnonament, comunicat per edicte i invisible de facto a ulls de l'afectat. En aquell moment, Francisco ja feia dies que s'havia cansat de buscar una sortida: el propietari l'havia instal·lat a l'hotel Catalonia Güell al principi del conflicte, després Francisco es va haver de pagar l'estància de la seva butxaca a preu reduït, l'Ajuntament li va oferir cobrir-li la despesa d'un traster per a les seves pertinences i ara l'afectat viu a Madrid.

El propietària de la finca, l’empresa UPL Gràcia de Michael Saidov, ha vist desestimat ara el recurs d'alçada contra la manca d'autorització d'enderroc de la finca en un procés administratiu que es va iniciar a mitjan 2018 quan va demanar el comunicat d'enderroc i va començar a fer fora tots els inquilins. Només hi va quedar Francisco.

L’Ajuntament va declarar ineficaç el comunicat perquè hi havia constància que hi havia una persona vivint amb un lloguer de renda antiga i el promotor no tenia autorització de la delegació del govern en aplicació de la llei d’arrendaments urbans. La promotora va presentar un recurs d’alçada emparant-se en el judici per desnonament i l'Ajuntament aclareix que el comunicat d'enderroc "no va arribar mai a ser atorgat". Ara, amb la declaració de nul·litat del judici, l'Ajuntament sí que ha resolt en contra l'última petició d'enderroc. La finca tampoc té l'opció de rehabilitar perquè hauria de demanar una llicència en un  àmbit on ara hi ha suspensió. 

La Síndica de Barcelona es reuneix tres hores amb la Federació de Barris de Gràcia

La síndica Maria Assumpció Vilà es va reunir dijous passat amb la plataforma d'associacions de Vallcarca i Penitents, que li van exposar les reivindicacions sobre la Rambla Verda, l'afectació dels jardins Comas i Llaberia per fer el nou institut i dels jardins de l'Arrabassada per fer-hi habitatge social. Fonts de la síndica han agraït als veïns haver exposat "la seva visió".