GTS manté el llegat de Víctor Nubla i presenta un OFFLEM que encara al futur amb nova mirada

L'Encontre en l'espai-temps de Floy Krouchi i Elene Bravo exhaureix les reserves i es retransmet en 'streaming'

Cultura

La baixista Floy Krouchi actua amb la ballarina Elene Bravo dissabte a la Muriel
La baixista Floy Krouchi actua amb la ballarina Elene Bravo dissabte a la Muriel | Ann Son Bas

La tradicional presentació del LEM als cinemes Texas que els darrers anys es feia uns dies abans de l'arrencada del dispostiu enguany s'ha substituït per una roda de premsa virtual en un any excepcional. També l'absència de Víctor Nubla, l'ideòleg i ànima de Gràcia Territori Sonor i el LEM marca aquesta edició especial i reduïda que oferirà un total de 10 concerts fins al 30 d'octubre (una tercera part del cartell de l'any passat) i que al districte es concentrarà a la Sedeta i a Experimentem amb l'Art. "Mantenim el llegat i els principis del Víctor Nubla però alhora anem introduint noves idees i canvis per seguir el projecte en vista al futur", assegura Maria Vadell, directora artística de l’OFF LEM 2020. Més col·laboracions amb gent nova, insistsir en la importància del teixit o treballar més en la perspectiva de génere són algunes de les noves línies obertes per l'actual equip. "En Víctor segur que ens criticaria però també crec que estaria orgullòs del LEM que presentem", afegeix Vadell. "Durant els darrers dos anys ell sempre deia que ni el LEM ni Gràcia Territori Sonor eren Víctor Nubla sinó de la gent que hi treballa", ha recordat Aleix Salvens, membre de l'equip de GTS.

Amb un pressupost més reduït i amb els aforaments també limitats, l'entitat estudia tirar endavant una campanya de micromecenatge per rebaixar el patiment pel que fa a les despeses. Una altra de les novetats és el nou format del Laboratori Àgape, que enguany són a porta tancada i gravats en vídeo per publicar-los després juntament amb les receptes dels plats. També el nom de Víctor Nubla hi serà present, amb l'homenatge que li faran Juan Crek i Joan Vinuesa en la primera trobada. En la segona, en record de Bernat Roselló, excuiner de Casa Almirall mort a l'abril, tindrà receptes de Quim Díaz i Hara Kraan, música de Ramon Solé i poesia de Guim Valls. Finalment, el tercer Àgape tindrà el menjar de Mancebía Postigo, la música de Zozobra i la poesia de Laia Carbonell. A més, GTS també presentarà properament, juntament amb la llibreria La Carbonera del Poble-sec, un projecte de ràdio-art que posa en contacte escriptores i músiques per fer un seguit de peces al voltant de la ciència-ficció.

EART, espai recuperat

El pati d'Experimentem amb l'Art acollirà dos Encontres en l'espai-temps. El primer reunirà la pianista Clara Lai i el percussionista Joan Moll (17/10), i Alpha Decay, Valentina Alvarado i Carlos Vásquez, convidats pel Centre de Creació La Escocesa (24/10), els altres.

D'altra banda, l'Encontre en l'espai-temps de la baixista i compositora Floi Krouchy amb la ballarina Elene Bravo (en substitució de Tama Kettar), previst per a dissabte 10 (19h), ha esgotat totes les reserves. L'actuació, que ha canviat d'ubicació per la Muriel (carrer Verntallat, 30) es pot seguir en directe pel canal de YouTube de Gràcia Territori Sonor.