JxCat demana parcs accessibles i ERC la protecció de les escoles de Lesseps

BCNxCanvi planteja un pla de mobilitat específic i Ciutadans un pla local contra les okupacions

Política

El consell plenari del juliol passat va ser semipresencial
El consell plenari del juliol passat va ser semipresencial | A. Balanzà

El ple del pròxim dimecres, 14 d'octubre (18h per streaming), tindrà en l'apartat de control menys múscul que en anteriors ocasions, si bé els grups municipals no han desistit de presentar en l'espai de proposicions una bateria de qüestions sobre accessibilitat, mobilitat i habitatge. El grup municipal de JxCat, de moment 
amb els seus tres consellers associats al PDECat però pertanyents al grup de Junts, ha demanat adequar en el termini d'un mes l'espai de jocs infantils de la plaça Elisa Antonella, l'espai que hi ha sobre del túnel de Travessera de Dalt, sobretot per la proximitat amb equipaments que atenen infants amb discapacitat com Nexe Fundació i l'escola bressol Trencadís.

El grup municipal d'ERC dema-narà un compromís del Districte per incloure l'escola Rius i Taulet i l'escola bressol Gràcia, totes dues a l'entorn de plaça Lesseps, perquè aquests centres siguin inclosos en el programa Protegim les escoles en la pròxima tongada d'adequació d'espais. La queixa de les famílies s'ha fet forta en les últimes setmanes, però només han aconseguit protegir el carrer amb tanques. El grup municipal de BCNxCanvi ha plantejat un pacte per la mobilitat a nivell de districte amb la implicació de veïns, comerços i grups polítics i un informe tècnic justificatiu de les actuacions tàctiques que s'han fet. El grup municipal de C's, en la línia de la nova campanya que ha engegat, planteja un pla local per evitar les okupacions "il·legals" i reforçar els agents davant "el problema de la usurpació".