L’Heliogàbal avisa que si no arriben els ajuts acabaran tancant

La popular sala de Ramón i Cajal reclama a l'ICUB i al Districte "solucions aviat" perquè el 25è aniversari no sigui un comiat

Cultura

L'Heliogàbal va fer reformes ara fa un any per adaptar-se a la nova ordenança
L'Heliogàbal va fer reformes ara fa un any per adaptar-se a la nova ordenança | Albert Vilardaga

El 18 i 19 d'octubre l'Heliogàbal celebrarà el 25è aniversari als Jardins de la Sedeta. Amb la part musical tancada amb noms com Mishima o Joan Miquel Oliver, l'emblemàtica sala de Ramón y Cajal s'ha centrat aquesta setmana a posar de manifest a través d'un comunicat a les xarxes la crítica situació en què es troba. Segons la sala, les ajudes promeses per part de l'ICUB o les ajudes anunciades per pal·liar la crisi sanitària encara no s'han fet efectives i "els lloguers, préstecs i ERTO no paren i estem tots els locals a punt de fer fallida".

En aquest balanç de la trajectòria del local, on s'han acollit uns 3000 esdeveniments de petit format, recorden que després de les reformes (220.000 euros de cost), i amb les inspeccions aprovades, encara falta que l'ICUB i el Districte aprovin l'Helio com a Espai de Cultura Viva. A més de les limitacions actuals d'aforament, l'Heliogàbal també critica les restriccions horàries que els obliguen a treballar en horari diürn fins a les 23 h. Per això reclamen solucions que incloguin el petit format i el teixit cultural de base. "Si no arriben solucions aviat, el nostre XXV aniversari acabarà sent un comiat", clouen al comunicat.