El Districte reubicarà l'escola bressol prevista a casetes d'Encarnació a l'espai de Teixidores

L'Ajuntament debatrà dimarts una nova aprovació inicial concentrant només habitatge dotacional al polèmic terreny

Societat

L'escola bressol que havia d'anar a les casetes d'Encarnació es construirà a l'espai de l'escola Teixidores
L'escola bressol que havia d'anar a les casetes d'Encarnació es construirà a l'espai de l'escola Teixidores | Àlex Gutiérrez Pascual

L'Ajuntament tornarà aquest dimarts en el marc de la comissió d'Ecologia i Urbanisme al punt de partida de l'aprovació inicial del canvi del Pla General en l'àmbit de les casetes del carrer Encarnació i presentarà un nou pla que concentra només habitatge dotacional en aquest espai i finalment reubica l'escola bressol prevista en planta baixa cap a unes illes de cases més enllà, al mateix carrer Encarnació, a l'illa interior del número 61 on des de fa tres anys hi ha l'escola d'infantil i primària Teixidores de Gràcia.

L'abril de 2019 ja es va votar una primera aprovació inicial per convertir aquest espai privat de les casetes en un equipament on s’hi plantejava aixecar una escola bressol i una promoció d’habitatge dotacional i ja aleshores es va posar sobre la taula la dificultat de fer encabir tots aquests usos que també defensaven els veïns organitzats al voltant de la plataforma Salvem L'Alzina. Ara, amb els terrenys expropiats als antics propietaris, Encarnación Invest S.L. i anul·lada la pretensió inicial privada de convertir les casetes en una promoció immobiliària de 28 habitatges i 42 aparcaments, l'Ajuntament ha assumit escoltant els seus representants en Educació que l'escola bressol ha d'anar a un altre lloc.

"És un projecte més complet, amb més línies, més ambiciós i econòmicament més rendible", va apuntar dimecres el regidor, Eloi Badia, en la justificació de l'anunci que la nova escola bressol es reubicarà a Encarnació 61, quan l'escola d'infantil i primària Teixidores de Gràcia deixi els mòduls prefabricats per instal·lar-se definitivament  al futur institut-escola que s'ha d'aixecar en els terrenys de l'actual Hospital Evangèlic al carrer Camèlies.

El nou encaix, defensat per Badia també com a garantia de "més espai públic i més verd" si en els terrenys de les casetes només s'hi fan els 15-17 habitatges dotacionals en un projecte de planta baixa i tres pisos, ha estat assumit també per la plataforma Salvem L'Alzina, que en un comunicat ha matisat que cal respectar la volumetria de les casetes en el nou projecte i la gestió veïnal del jardí i ha demanat que el document del canvi del Pla General ha d'incloure en tot cas el cost total de l'operació.

Tanques i protecció, principals demandes de les escoles, i més espais oberts

Les 32 escoles del districte han demanat agents cívics per protegir l'accés als centres en 16 casos i tanques en 18, segons l'estadística presentada pel regidor en el ple de dimecres. També en quatre casos es va demanar el tall de carrers i en tres casos es va demanar la retirada d'aparcaments. Hi ha 12 espais exteriors i 3 interiors utilitzant-se.