La Fundació Marcet mantindrà almenys fins al març la gestió del pavelló Comellas

El Districte prorroga el contracte i ha d'enllestir un nou concurs públic en el qual Lluïsos hi mostra interès

Esports

La Fundació Marcet gestiona el pavelló Josep Comellas des de l'abril del 2017
La Fundació Marcet gestiona el pavelló Josep Comellas des de l'abril del 2017 | Xavier Sendra

Nou compàs d'espera en el procés d'adjudicació de la gestió del pavelló Josep Comellas, situat al carrer Neptú 6, que seguirà en mans de la Fundació Marcet almenys cinc mesos més. Segons fonts de l'entitat dedicada al futbol formatiu consultades per L'independent, el Districte ha prorrogat de nou el contracte amb Marcet, que continuarà gestionant aquesta instal·lació esportiva fins al març de l’any vinent. Aquesta és la segona pròrroga del contracte de gestió indirecta d'aquest pavelló: la primera va tenir lloc el juliol passat (llegiu L'independent núm. 810), després d'un procés llarg de negociació entre els diferents clubs usuaris de la instal·lació i el Districte. La idea inicial de les entitats esportives era que la gestió del Comellas fos directa, però finalment es va optar pel concurs públic. 

La nova pròrroga del contracte amb la Fundació Marcet, que gestiona el pavelló des de l’abril del 2017, arriba en el tram final de la redacció del plec de condicions que conformaran el nou concurs públic. Segons el Districte, les licitacions del pavelló Josep Comellas, així com les de la Creueta del Coll sortiran a finals de novembre, sense concretar-ne una data. Després arrencarà el procés de presentació de propostes perquè a l'abril estigui en marxa el nou contracte. Això endarrerirà el calendari del procés, que fixava el novembre com a inici del nou contracte. 

L'opció Lluïsos. A més de la Fundació Marcet, que té intenció de renovar contracte amb el Districte, la presentació de candidatures comptarà amb almenys un nou actor. Lluïsos de Gràcia, que és usuària d'aquesta instal·lació amb els equips de bàsquet, ha mostrat interès pel concurs públic. Fonts de l'entitat de la plaça del Nord expliquen que volen llegir-ne les bases del plec de condicions per a poder presentar-s'hi. La intenció de l'associació és estudiar "què pot aportar al barri, no només a Lluïsos", apunten. Des del Districte adverteixen a les entitats interessades: "Qualsevol club que es presenti a la gestió d’un equipament té les mateixes obligacions que una empresa". A més d'una comissió de seguiment, la gestió del pavelló Comellas compta amb un Consell Rector, un òrgan creat al març encarregat de supervisar aquesta tasca.

Col·laboració entre entitats per a cercar nous espais

La situació sanitària ha obligat les entitats a recórrer a recursos imaginatius o a col·laborar entre elles per comptar amb espais adequats per a la pràctica esportiva. La Salle, que ha arribat a un acord amb Lluïsos per a realitzar els cursos de judo en un dels espais de l'entitat de la plaça del Nord. L'aula que tenien disponible el curs passat, enguany la fan servir alumnes d'aquest centre educatiu.