Badia demana disculpes i promet que presentarà el nou Pla d'Actuació en el ple de desembre

L'oposició fa autocrítica per la pobre fiscalització de la crisi de la piscina de la Creueta i el Districte segueix xiulant

Política

Eloi Badia intervenint a la sessió plenària retransmesa per Youtube
Eloi Badia intervenint a la sessió plenària retransmesa per Youtube | Cedida

Amb 25 minuts de retard sobre l'horari previst per problemes tècnics de l'streaming, que impedia que tots els representants polítics no es poguessin veure ni sentir, el ple de Gràcia corresponent al mes d'octubre va recollir l'enèsima calendarització de presentació de les línies mestres del Pla d'Actuació, en aquest cas ara al mes de desembre, quan ja s'hagi resolt l'acord sobre el finançament de les entitats locals per part de l'Estat. "Tenir 100, 200 o 300 milions més canvia molt", va apuntar. Aquest va ser el compromís del regidor, Eloi Badia, sobre el full de ruta del mandat, en un informe que ja va advertir que aquest serà "un mandat on molts projectes es quedaran a la nevera". De fet, el no hi ha diners es va convertir en un mantra al llarg sobretot del torn de proposicions i precs de l'oposició.

Badia també va defensar la mesura de govern sobre comerç, amb les 68 accions que es desplegaran fins al 2021 (vegeu L'Independent núm. 817), com l'aspiració que "el teixit comercial segueixi viu", però tant ell com el conseller responsable, el socialista Alberto Lacasta, van rebre de valent des de l'oposició, que va qualificar el projecte de "reactiu i no proactiu" (C's), que arriba "tard" amb unes associacions "exhaustes (ERC)  i per a un sector pel qual "seguirem treballant encara que no vulguin comptar amb nosaltres" (JxCat).

L'oposició també es va posar d'acord fent un missatge d'autocrítica per la pobre fiscalització que ha acabat fent de la crisi del centenar de ferits per la mala reparació de la piscina del Parc de la Creueta del Coll, si bé en aquest punt Badia va preferir no fer-hi cap referència ni en el torn inicial ni en el de rèplica. "Els veïns tenen clar que les ferides no van ser per petites pedres", va apuntar la portaveu d'ERC, Olga Hiraldo, com encara diu el comunicat a xarxes de l'Ajuntament i corregeix l'informe pericial independent, que detalla la mala instal·lació del mosaic per part de l'empresa.

La coincidència de la data amb l'aniversari de la sentència del judici del Procés va recollir mostres de solidaritat amb els presos per part de BComú, JxCat i ERC.

Canvis a la vista al grup d'ERC

La convocatòria d'assemblea general de socis de l'Europa pel 2 de novembre, amb el punt de l'ordre del dia d'anunci de convocatòria de procés electoral, posa en marxa el més que probable fitxatge de Núria Pi per la candidatura de l'actual president del club, Víctor Martínez. El ple d'aquesta setmana, tenint en compte que el proper està previst el 2 de desembre, pot haver estat l'últim de Pi amb ERC.

Breus del ple

La plaça Elisa Antonella serà accessible però sense data

La proposició de JxCat per fer accessible la plaça Elisa Antonella, pròxima a dues entitats inclusives, es va aprovar amb l'aprovació de totes les forces, excepte el govern, que es va abstenir per les dificultats d'inversió. "Abstenció en el sentit d'avançar en la línia expressada", va dir el portaveu, Jordi Farriol.

C's diu que hi ha 50 cases okupades i BCNxCanvi vol un ple extraordinari

Ciutadans va assegurar al ple que a Gràcia hi ha 50 cases okupades, sense quantificar els locals. En el torn d'intervencions, BCNxCanvi es va sumar a la proposició i va demanar un ple extraordinari. El Districte va negar que els propietaris estiguin desprotegits.

Suport d'ERC i la Federació de Barris al Centre del Còmic al Coll

La campanya del Grup d'Estudis del Coll per ubicar el Centre d'Interpretació del Còmic a l'edifici del passeig de la Mare de Déu del Coll 40 on hi va haver la productora Balet & Blay va sumar al ple el suport d'ERC amb un prec i l'adhesió de la federació de Barris de Gràcia. El Districte va apuntar que no hi ha diners per dedicar-hi.