Llum verda a pisos socials a les casetes d'Encarnació, que es perfilen en un bloc en L i conservant la façana

L'Ajuntament aprova el canvi de proposta de l'abril de 2019, amb PSC i JxCat votant ara a favor sense l'escola bressol

Societat

Els números 13, 15 i 17 d'Encarnació, l'àmbit afectat del projecte
Els números 13, 15 i 17 d'Encarnació, l'àmbit afectat del projecte | À.G.P.

Com si no hagués estat res,  l'aprovació inicial de l'abril de 2019 del complex canvi de Pla General de casetes d'Encarnació ha quedat enterrat aquest dimarts per la nova proposta, ara sense escola bressol i amb un plantejament de 14-16 pisos socials com a idea central. També s'ha modificat substancialment el joc de suports: si a l'any passat el PSC i JxCat es van abstenir, ara han votat a favor, uns per estar al govern i els altres amb un sí crític "per com s'ha fet".

Amb el paisatge de nou superat en el primer tràmit, els tècnics municipals ja auguren una redacció del projecte complicada perquè l'espai ha d'encabir un edifici en forma d'ela de planta baixa, dues plantes i una tercera de reculada, la reserva de l'espai verd de l'alzina bicentenària i la conservació de les façanes originals de les casetes. A la planta baixa també s'hauran de tenir en compte els accessos i serveis comuns dels habitatges dotacionals. "És una capsa de llumins", apunten fonts municipals.

El canvi de perspectiva des d'aquell novembre de 2018 en què les màquines van entrar als terrenys d'Encarnació 13-15-17 és diametral: la promoció de 28 pisos i 42 aparcaments inicial, que almenys es va iniciar carregant-se un parell de pins històrics, s'ha reduït a 14-16 pisos socials que l'oposició critica per la baixa rendibilitat (un cop l'Ajuntament ja s'ha gastat 7,4 milions en expropiació) i que s'acabaran d'ajustar a 14 o a 16 habitatges en funció de la distribució final.

El procés, en tot cas, serà llarg perquè encara ha de passar en primer lloc pel ple de ciutat, seguirà amb la tramitació de l'aprovació provisional i l'aprovació definitiva per part de la Generalitat. "Tindrem temps per acabar-lo d'afinar", va apuntar el regidor de Gràcia, Eloi Badia, també en referència a les propostes de Salvem L'Alzina, que ha demanat participar amb veu pròpia en el concurs de projectes arquitectònics, en un procés participatiu que abasti tot el barri i que defineixi l'ús de l'equipament que hi haurà als baixos de l'edifici i obtenir la gestió veïnal del jardí de l'alzina. N'hi ha per anys.

El plànol del projecte per a les casetes d'Encarnació