El Pla d'Actuació reobre el debat als partits amb la missió d'actualitzar la proposta inicial

El primer esborrany encara preveia l'escola bressol de casetes d'Encarnació i la gestió directa del pavelló Comellas

Política

Les cadires de la sala d'actes del Districte, en temps de crisi sanitària
Les cadires de la sala d'actes del Districte, en temps de crisi sanitària | A.B.
El primer i únic document del Pla d'Actuació del Districte del mandat 2019-2023 data del passat mes de desembre i conté propostes que ja han agafat un altre camí, com l'escola bressol de les casetes d'Encarnació i la gestió directa del pavelló Comellas, o que estan absolutament encallades, com la reforma de l'antic Consolat de Dinamarca a Vallcarca. Hi ha perles que cal saber si es mantindran com el pla de refugis, la reforma de Pi i Margall, l'illa Quiró o l'espai jove de Grassot.
Malgrat aquesta paràlisi evident dels últims mesos, sota l'argument de la reprogramació de prioritats a causa de la crisi sanitària, la promesa en el ple de la setmana passada del regidor de Gràcia, Eloi Badia, de portar un nou document que contingui les noves línies mestres en el pròxim ple de desembre ha fet que els partits comencin a refer la seva llista de demandes en previsió de la negociació imminent.
El grup municipal d'ERC, un dels que compta a tenir un tracte preferent en la taula de negociacions, s'ha reunit aquesta setmana per analitzar els principals punts de la seva proposta. Junts x Cat, per la seva banda, admet que no hi ha hagut cap moviment des del març passat i que internament tampoc han tractat els continguts que consideraran com a puntals per avalar el full de ruta local. Altres grups com Ciutadans no es donen per al·ludits en el debat perquè ja donen per fet que el govern de BComú-PSC ni els trucaran per debatre'l.
Però alguna cosa es mou al Districte, malgrat les arrencades i aturades que han fet gruar l'administració municipal a l'espera de la confirmació de la possibilitat d'utilitzar l'eina de flexibilització de despesa que permetrà finalment l'Estat, i la lentitud en la ratificació d'aquest moviment supramunicipal ha obligat a aturar la versió 2.0 del nou document de proposta del Pla d'Actuació que el Districte ja tenia a punt aquest octubre per ensenyar als grups. "L'haurem de modificar segons l'escenari pressupostari que es confirmi", han apuntat fonts municipals. 
La previsió oficial, segons aquestes mateixes fonts, és convocar una nova ronda de consulta amb els grups aquest mes de novembre i a partir d'aquests contactes presentar les línies mestres del nou full de ruta del mandat en el ple que està programat per al 2 de desembre.