El nou pla de mobilitat del Park Güell, obra enllestida

La delimitació més àmplia de la zona pacificada, amb pilones, només pendent de fer arribar la targeta de pas a tots els veïns

Societat

Les pilones del carrer Marianao, encara inactives
Les pilones del carrer Marianao, encara inactives | A.B.

El nou pla de mobilitat del Park Güell, l'enèsim intent de pacificar els entorns de l'entrada principal del recinte pel carrer Olot amb un accés més tranquil per a veïns, comerços i escoles, ja ha quedat enllestit amb la nova delimitació amb pilones d'entrada al carrer Marianao i de sortida  al carrer Larrard, ambdues des del carrer Mercedes i encara inactives.

La complexa arribada de la fibra òptica per connectar les noves pilones i els endarreriments provocats, entre altres, per la crisi sanitària, havien obligat a substituir aquest funcionament fins ara amb agents cívics, si bé els vehicles han anat fent la vista grossa entre 11 i 20 hores, quan teòricament no poden passar cap al carrer Olot. La nova delimitació es va pactar amb els veïns a principis i aposta per la més suau de les set propostes de restricció plantejades amb el blindatge de la segona corona d'accés al Park Güell.

També, en el marc del nou pla de mobilitat i com a element que ha donat més maldecaps i que ha generat més canvis d'emplaçament, la parada de taxis que hi havia fins ara a Larrard ha quedat finalment reubicada a la banda muntanya del carrer Mercedes amb sis places.

L'únic detall que falta per a l'estrena de la reordinació viària és el lliurament de les targetes de pas a tots els veïns, escoles i comerços afectats. Oficialment no hi ha data d'inauguració, però mentrestant les caixes de funcionament del sistema d'accés estan enceses i els semàfors, encara pampalluguejant, funcionen.